Joshualt lüüa saanud Soome poksitäht teenis ootamatu võistluskeelu (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Robert Helenius  (vasakul).
Robert Helenius (vasakul). Foto: IMAGO/Alan Stanford/SCANPIX

Soome poksitäht Robert Helenius tunnistas Londonis toimunud lahingus Anthony Joshua selget paremust. Seitsmendas raundis nokauteeritud soomlast ootab ees ka ootamatu võistluskeeld.

Pärast kaotust saabus Heleniusele valus sõnum ka Soome profipoksiliidult. Nimelt ei saa Soome poksitäht enam nõnda kiiresti ühelegi matšile minna. Reeglite järgi ei tohi poksija, kes on viimase 12 kuu jooksul kahel korral nokauteeritud, järgmise 60 päeva jooksul enam ringi astuda.

Lisaks eile toimunud lahingule lõppes Heleniuse jaoks sarnaselt ka möödunud aasta oktoobris toimunud matš Deontay Wilderi vastu. Seega algas alates tänasest Heleniuse võistluskeeld, mis lõppeb oktoobri keskpaigas.

Samas tõdes Soome profipoksiliit, et alati on võimalik teha erandeid. Siinkohal hakatakse jälgima täpselt, millise nokaudiga on sportlane matši kaotanud. Kui näiteks pole mõlemad nokaudid seotud löökidega pähe, siis on võimalus ka varem võistluskeeldu lõpetada, ent Heleniuse puhul mitte. Nii Joshua kui ka Wilderi vastu langes soomlane põrandale pärast lööki pähe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles