Maailmameister kirjeldas, kuivõrd keeruline on Verstappeni meeskonnakaaslane olla

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lando Norris, Sergio Perez ja Max Verstappen
Lando Norris, Sergio Perez ja Max Verstappen Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Vormel 1 MM-sarja on viimasel kahel hooajal valitsenud Max Verstappen, kellele ei saa vastu ka tema meeskonnakaaslane Sergio Perez. Maailmameister Nico Rosberg kirjeldas olukorda, millega Perezil tuleb tegeleda.

Red Bull ja Verstappen on tänavust F1 hooaega täielikult valitsenud. Sel hooajal sõidetud 12 MM-etapist on hollandlane võitnud 10 ning neist kaheksa tulnud järjepanu.

Verstappeni varju on jäänud täielikult tema meeskonnakaaslane Perez, kes suutnud võita ülejäänud kaks etappi. Samas pole ta kaugeltki nõnda stabiilne ning seda tõestab ka viiel korral poodiumilt välja jäämine.

2016. aasta maailmameister Rosberg võrdles Perezi olukorda enda karjääriga Mercedese meeskonnas. Aastatel 2010-2016 Mercedeses sõitnud Rosberg pidi viimastel aastatel konkureerima tiimis seitsmekordse maailmameistri Lewis Hamiltoniga.

«On väga keeruline ühel võidusõitjal mõista, et minu meeskonnakaaslane teeb asju, milleks ma kunagi võimeline pole. Minul oli sarnane olukord Lewisega koos sõites. Õnneks ei kestnud see väga kaua, aga siiski oli hetki, kus vaatasin andmeid ja tekkis tunne, et need pole lihtsalt reaalsed,» lausus Rosberg.

«Tekkis tihtipeale tunne, et neid ringiaegu pole inimene võimeline välja sõitma. Just selliseid asju kogeb Sergio, kui vaatab, mida teeb Max Verstappen. See on väga keeruline ühele võidusõitjale. Veelgi keerulisem on seda aktsepteerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles