Eesti maadleja näitas Euroopa meistrile koha kätte

Postimees Sport
Copy
Helary Mägisalu.
Helary Mägisalu. Foto: United World Wrestling

Eesti Kreeka-Rooma maadlejad Helary Mägisalu, Andreas Välis ja Richard Karelson võistlesid laupäeval Dortmundis Grand Prix turniiril.

Kehakaalus -60 kg võitis Helary Mägisalu avaringis 3:3 türklast Adem Burak Uzuni, kes on valitsev Euroopa meister kehakaalus -55 kg. Veerandfinaalis kaotas Mägisalu 0:8 taanlasele Nikolai Mohhamadile. Kuna Mohhamadi kaotas poolfinaalis 0:9 ameeriklasele Ildar Hafizovile, siis Mägisalu lohutusringi ei pääsenud, vahendab Eesti Maadlusliit.

Kehakaalus -87 kg võitis Andreas Välis kaheksandikfinaalis austerlast Lukas Stadacherit 3:1. Veerandfinaalis pidi Välis vastu võtma 0:4 kaotuse 2021. aasta MM-pronksilt poolakalt Arkadiusz Kulynyczilt. Ka Välis ei saanud lohutusringi, sest poolakas kaotas poolfinaalis jaapanlasele Sumi Masatole 0:6.

Kehakaalus -97 kg kaotas Richard Karelson kaheksandikfinaalis sakslasele Anton Viewegile punktidega 1:3. Vieweg kaotas järgmises ringis kaasmaalasele Peter Öhlerile 2:6 ja seega ei pääsenud ka Karelson lohutusringi.

Mägisalu, Välis ja Karelson jäävad Saksamaale treeninglaagrisse, et valmistuda septembris toimuvateks maailmameistrivõistlusteks. Heiki Nabi teeb enne MM-i viimase laagri Gruusias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles