Kreeka MM-etapil osaleb kolm Eesti rallisõitjat

Postimees Sport
Copy
Soome MM-etapi võitis Toyota piloot Elfyns Evans
Soome MM-etapi võitis Toyota piloot Elfyns Evans Foto: Reuters / Scanpix

Kreeka MM-rallil osaleb kokku 62 ralliekipaaži, kelle seas on ka kolm Eesti rallisõitjat. M-Sport paneb välja kolm võistlusautot, seega tuleb starti kümme Rally1-autot.

Kreeka võõrustab hooaja kümnendat rallit 7.-10. septembrini, kus stardivad kümme Rally1 sõitjat.

M-Spordi värvides sõidavad Kreeka rallil lisaks Ott Tänak - Martin Järveoja ning Pirre-Louis Loubet - Nicolas Gilsoule ka erasõitjast kreeklane Jourdan Serderidis, kelle viimane start oli juunikuu lõpus toimunud Keenia MM-rallil.

Toyota tiimi eest on väljas valitsev maailmameister Kalle Rovanperä, Soome ralli võitnud Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ja puhkusepausilt tagasi tulnud Sebastien Ogier, kes võistles MM-sarjas viimati samuti Keenias. Hyundai põhisõitjatena on kohal Thierry Neuville ning Esapekka Lappi, kolmandat Rally1 masinat ohjab Dani Sordo. Hyundai põhisõitjatena on väljas Thierry Neuville, Esapekka Lappi ning kolmandas sõitjana Dani Sordo.

Sõitjate edetabelit juhib hetkel MM-sarja Kalle Rovanperä 170 punktiga. Poodiumi teist kohta hõivab Evans 145 punktiga, kellele järgnevad Neuville (134 punkti), Tänak (104 punkti) ja Ogier (87 punkti).

WRC2 klassis on eestlastest stardis Georg Linnamäe ja Robert Virves. Lisaks neile on Rally2-auto roolis  Andreas Mikkelsen, Yohan Rossel, Sami Pajari, Oliver Solberg ja Gus Greensmith.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles