Vormelisõitja vahetas F1 sarja Harvardi vastu

Postimees Sport
Copy
Nyck de Vries juuli alguses Suurbritannia GP-l, mis jäi tema senise karjääri viimaseks stardiks F1 sarjas.
Nyck de Vries juuli alguses Suurbritannia GP-l, mis jäi tema senise karjääri viimaseks stardiks F1 sarjas. Foto: Xavi Bonilla/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Pärast F1 meeskonnast AlphaTaurist väljaviskamist on hollandlasest võidusõitja Nyck de Vries otsustanud võtta vastu uue teekonna. 28-aastane de Vries jätkab haridusteed Bostoni eliitülikoolis Harvardis.

F1-sarjaga alles sel hooajal liitunud de Vries vahetati AlphaTauris välja austraallase Daniel Ricciardo vastu. Nii jäi hollandlane tööta, kuid uue sarja asemel on ta valinud koolipingi nühkimise.

«Septembris hakkan Harvardis osalema juhtimise kursustel. Mulle meeldib, et mul on nüüd natuke rohkem aega ja huvi uute asjade õppimiseks,» selgitas de Vries üllatavat sammu portaalile Racingnews365.com.

De Vries järgib endise Williamsi piloodi Nicholas Latifi plaani, kes teatas mõne nädala eest, et soovib Londonis ärijuhtimist õppida ja lõpetas ametlikult võidusõitjakarjääri. Mis teeb aga de Vriesi Harvardi kursustele pääsemise üllatavaks, on see, et mehel pole isegi keskharidust. Nii ei asugi ta Harvardi ülikooli tudengiks, vaid läbib lisakursuseid.

2022. aastal vormel e maailmameistriks tulnud de Vries sai F1-sarjas AlphaTauriga kaasa teha kümme võistlust. Siis otsustas Red Bulli alla kuuluv meeskond võtta tiimi tagasi Ricciardo, kes peaks kastanid tulest välja tooma.

De Vriesi sõnul ei olnud tal sarjast väljaviskamisega raske toime tulla. «Tegelikult mitte. Mul oli palju toetust ja see juhtus tegelikult üsna loomulikult. Sellest ajast peale olen palju golfi mänginud,» ütles de Vries, jättes lahtiseks, kas ta soovib veel ühel päeval mõnes võidusõidusarjas osaleda.

De Vries tegi oma debüüdi F1-sarjas ootamatult 2022. aastal Monza etapil. Hollandlane sai Williamsi rooli alles laupäeva hommikul, kuna Alex Albonil oli pimesoolepõletik. Oma debüüdil sai de Vries üheksanda koha ning järgmiseks hooajaks palkas ta täiskohaga sõitjaks AlphaTauri. Punktikohale ta enam ei küündinud, parimaks jäi Monacos saadud 12. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles