Soomlased on tigedad saunakombeid rikkunud Joe Rogani peale (2)

Postimees Sport
Copy
Joe Rogan (vasakul) ja UFC võitleja Jon Jones.
Joe Rogan (vasakul) ja UFC võitleja Jon Jones. Foto: Sean M. Haffey/Getty Images/AFP/Scanpix

USA netisaadete täht ja UFC kommentaator Joe Rogan on kuulutanud, et on kõva saunalõvi, kuid hiljutine postitus sotsiaalmeedias ajas soomlastel harja punaseks. Nimelt vilistab ameeriklane saunaetiketi vastu ning võtab 100-kraadisesse sauna kaasa telefoni, nutikella ja juhtmevabad kõrvaklapid.

Väidetavalt käib Rogan saunas neli korda nädalas, seda kas Soome saunas või infrapunasaunas. Teisipäeval avaldas Rogan saunas tehtud foto ja ütles, et katsetas nutikella ja telefoni umbes 80 kraadises kuumas.

Telefoni kasutamine ei saunalaval ei sobinud aga teps mitte soomlastele. Nende jaoks läheb see risti vastupidi saunaetiketiga. Koolitaja Jan Knutti ei kiitnud Rogani teguviisi heaks.

«Kes läheb sauna, AirPodsid kõrvas?! Saun on koht rahunemiseks, lõõgastumiseks ja vajadusel ka valu tundmiseks. Kella võib küll randmel hoida, aga kui tood oma telefoni Soome sauna ja räägid sellega, siis visatakse sind välja,» kommenteeris Knutti postitust.

Soome saunaseltsi tegevdirektor Janne Koskenniemi ei soovinud Rogani tegemisi kommenteerida ning ütles Iltalehtile üldistavalt, et igaüks võib teha saunas, mida tema tahab. «Kui mõelda avalikele saunadele, siis tuleb meeles pidada, et ei tohi teisi häirida. Kui soovite oma seadet rikkuda, laske käia,» ütles ta konkreetselt.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles