Kreekas on jalgpallifänni tapmisega seoses vahi alla võetud 105 jalgpallifänni

Postimees Sport
Copy
Ateenas vahistatud jalgpallifännid
Ateenas vahistatud jalgpallifännid Foto: EPA / Scanpix

Eelmisel esmaspäeval Ateena jalgpalliklubi AEK toetaja hukkumisega lõppenud rünnakuga seoses hoitakse Kreekas vahi all 105 jalgpallifänni.

Pühapäeval teatasid Kreeka võimud, et fänne tuleks vahi all hoida kuni kohtuistungite toimumiseni. Rahvusvahelise uudisteagentuuri AP teatel on kinnipeetuid küsitletud osade kaupa - reedel kuulati üle 30, laupäeval 40 ja pühapäeval 35 kahtlustatavat. Kõik vahialused on seni oma süüd 29-aastase Michalis Katsourise nimelise AEK fänni surnuks pussitamises eitanud.

Katsouris hukkus noahaava tagajärjel ja veel kümme fänni said vigastada, kui neid eelmisel esmaspäeval AEK kodustaadioni lähistel kurikate ja raudtorudega rünnati. Traagilise vahejuhtumi tõttu lükati teisipäeval toimuma pidanud Meistrite liiga kvalifikatsioonimäng AEK ja Zagrebi Dinamo vahel teadmata ajaks edasi.

Prokurörid on 105 kinni peetud fännile, kellest 102 on Horvaatia ja 3 Kreeka kodanikku, esitanud kokku 11 erinevat süüdistust, nende seas ka ettekavatsetud mõrv ja kriminaalsesse võrgustikku kuulumine. Kinnipeetavad viibivad erinevates vanglates üle riigi.

Euroopa jalgpalliliidu UEFA president Aleksander Ceferin kohtub kolmapäeva hommikul Kreeka peaministri Kyriakos Mitsotakisega, misjärel toimuvad veel kohtumised erinevate ministrite, Kreeka jalgpalliliidu ja nelja suurema Kreeka jalgpalliklubi (AEK, Olympiakos, Panathinaikos, PAOK) esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles