Eesti tõestas kestvusratsutamise noorhobuste MM-iga, et suudab edaspidigi korraldata maailmatasemel suurvõistlusi

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Eestlastest parimad, seitsmendana lõpetanud Eliise Laur ja Namir
Eestlastest parimad, seitsmendana lõpetanud Eliise Laur ja Namir Foto: Brenda Prants

Sel nädalavahetusel toimusid Padisel FEI Noorhobuste Kestvusratsutamise Maailmameistrivõistlused. Padise maailmameistrivõistlustelt viis võidu koju Slovakkiast pärit Malikova Kleinova Dominika noorhobusel Molta, parimaks eestlaste paariks oli seitsmendana lõpetanud Eliise Laur ja Namir. Korda läinud võistlus tõestas ratsakogukonnale, et Eestis on maailma tasemel tingumused suurvõistluste korraldamiseks.

Kohtunikekogu esinaine Sharon du Blessis nimetab nädalavahetusel toimunud MM-i kordaläinuks ja on Padise Ratsakeskusega väga rahul. “Padise Ratsakeskus on võistluspaigana lihtsalt suurepärane. See vastab maailmaklassi tingimustele, siin on piisavalt ruumi ja see on väga sportlaste- ja külastajasõbralik. Ma loodan, et Padise Ratsakeskuses tuleb tulevikus veelgi suuremaid võistlusi,” kiidab du Blessis Eesti võistluspaika ning lisab, et siinse veterinaarse kontrolli tehniline “ühesuunaline lahendus” (one-way system of the vet guide) on see, mida FEI tänapäeva võistluspaikadelt ootab.

Veterinaarse kontrolli ala Padisel
Veterinaarse kontrolli ala Padisel Foto: Brenda Prants

Padise väga tehniliselt rasked rajad ei andnud sportlastele armu ning tõid endaga kaasa palju väljalangemisi ning seda enamasti hobuste ebapuhta liikumise tõttu. 40 startijast sai tulemuse kirja vaid 15. Noorhobuste maailmameistrivõistluste võitjapaari Dominika Malikova Kleinova ja Molta kiiruseks kujunes 21,201km/h, parima eestlase leiab seitsmendalt positsioonilt ning selle sõitsid välja pikalt teist kohta hoidnud Eliise Laur & Namir kiirusega 18,978km/h, Katriin Kalle & Laava lõpetasid 11ndana kiirusega 16,394km/h.

Võitja Dominika Malikova Kleinova ja Molta
Võitja Dominika Malikova Kleinova ja Molta Foto: Brenda Prants

Kuldmedali võitnud slovakk Dominika Malikova Kleinova kiidab samuti Padise kompleksi ja võistluste korraldajat: “See oli meie esimene kord Eestis ja Padise kompleks on hobustele ja nende heaolule suurepärane. Rada oli väga ilus, kuid väga tehniline ja raske, kuna oli palju vahelduvat maastikku, seega oli ratsaniku ülesanne hoida oma hobust vormis igal pinnasel.” Loomulikult on Dominika väga rahul enda ja oma hobuse tulemusega ning ta lisab, et palju lisaenergiat andsid ka kohalikud elanikud, kes raja ääres sportlastele kaasa elasid.

Dominika Malikova Kleinova
Dominika Malikova Kleinova Foto: Brenda Prants

Ürituse korraldaja ja Padise Ratsakeskuse omanik Jelena Sbitneva nimetab suurüritust korda läinuks ning loodab ka edaspidi osaleda tulevastel konkurssidel, et uued kestvusratsutamise suursündmused saaksid ka edaspidi Eestis toimuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles