NBA tähtmängija kritiseeris oma koduklubi juhti: ta on valetaja

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
James Harden
James Harden Foto: Getty Images via AFP / Scanpix

NBA korvpallistaaril James Hardenil on oma koduklubi Philadelphia 76ersi juhist Daryl Morey'st villand saanud, sest klubi peatas tema üle peetavad üleminekujutud. NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks kroonitud tagamängija tegi oma tunded Hiinas toimunud tuuri ajal selgeks.

76ers üritas otsida sel suvel klubi, kuhu oleks võimalik mängija saata. Kaks päeva tagasi teatas Philadelphia klubi, et otsingud vilja ei kandnud ning 2018. aasta liiga kõige väärtuslikum mängija jätkab nende ridades.

Morey teatas eelmisel kuul, et Hardeni eest soovitakse saada samaväärset mängijat vastu: «Kui me ei saa väga head mängijat vastu, siis me lihtsalt ei tee seda.»

«Daryl Morey on valetaja ja ma pole nõus mängima klubis, mille liige ta on,» ütles Harden Hiinas toimunud Adidase meediaürituse raames.

Morey'l ja Hardenil on pikk ajalugu, aastail 2007 kuni 2020 töötas Morey Houston Rocketsi spordidirektorina ning 2012. aastal tõi just tema 33-aastase korvpalluri oma klubisse. Sealjuures 2018. aastal valiti Harden NBA põhihooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Kolm suve tagasi võttis Morey üle Philadelphia klubi juhtimise ning mullu tõi taas tagamängija oma tiiva alla. Kuid nüüd näivad olevat meeste suusad lõplikult ristis. Väidetavalt ootas Harden klubilt pikka lepingut, mida klubi talle siiani pole pakkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles