Jõuga Vene sõjaväkke veetud hokistaar sai karmi karistuse

Postimees Sport
Copy
Ivan Fedotov
Ivan Fedotov Foto: AP / Scanpix

Venemaa jäähokimängija Ivan Fedotov sai Rahvusvaheliselt jäähokiliidult (IIHF) neljakuulise võistluskeelu, põhjuseks on lepingu rikkumine.

27-aastane Fedotov peeti mullu suvel, pärast NHLi klubiga Philadelphia Flyersiga lepingu sõlmimist, Peterburis jõusaalist lahkudes kinni ja talle esitati süüdistus sõjaväekohustuse eiramises.

Kõigepealt viidi mees sõjaväe värbamiskeskusesse, kuid transporditi sealt peagi haiglasse. Fedotov ei tundnud ennast hästi ja tema advokaat ning vanemad ei saanud teda külastada. Väidetavalt anti Fedotovile ravimeid, mille koostisest ta ei olnud teadlik.

«Kuidas ma ennast viimase aasta jooksul tundsin? Mida saab üks hokimees õigupoolest tunda, kui tal kästakse marssida? Ma lihtsalt lugesin järjest päevi, ilma ühegi emotsioonita. Ma lihtsalt ootasin ja lootsin, et see saab läbi. Seal olles ongi sul kaks varianti: kas püstipäi lahkuda või kokku variseda,» vahendab Championat mehe sõnu.

Kriitikast hoolimata teatas Venemaa armeeklubi Moskva CSKA juulis, et nad sõlmisid Fedotoviga lepingu - kuigi tal oli Flyersiga veel aasta lepingut jäänud.

IIHF karistas seega lõpuks nii Fedotovit kui ka CSKA-d. Vene hokimängija on septembri algusest kuni detsembri lõpuni mängukeelu all ja CSKA ei tohi aasta jooksul välismaa mängijatega lepinguid sõlmida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles