Soome meedia: Tänak teenib M-Spordis rekordilist palka

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest

Soome ärileht Kauppalehti andmetel on Ott Tänaku sissetulekud WRC-sarjas aasta-aastalt kasvanud. Väidetavalt on ta jooksva aastaga teeninud 4,9 miljonit eurot ning seega saab ta M-Spordi meeskonnas oma karjääri suurimat palka.

Kauppalehti andmeil tõusis 35-aastase Tänaku palk 2018. aastal Toyotaga liitudes maagilise miljoni piirini. Järgmine rekordiline palgapäev saabus 2020. aastal, kui ta liitus Hyundaiga. Aastatel 2020–2022 Lõuna-Korea meeskonda kuulunud saarlase aastatulu oli 4,8–5,3 miljonit eurot.

2019. aasta maailmameister on aga nüüd M-Spordis, kus tal nüüdseks on kadunud MM-tiitli püüdmise paine, teeninud käimasoleva hooaja pealt 4,9 miljonit eurot. Kauppalehti andmetel maandub Tänaku palgafond OT Service OÜ ettevõtte pangakontole.

Muidugi ei looda Tänak ainult oma teenete peale rallirajal. 2020. aastal asutatud investeerimisfirma SQM2 Invest käive oli 2023. aasta esimeses kvartalis üle üheksa miljoni euro.

Soome MM-ralli katkestanud ja põhjanaabrite juurest tühjade pihkudega lahkunud Tänak on MM-hooajal kogunud 104 punkti ja hoiab punktitabelis neljandat kohta. Hooaja kümnes MM-etapp sõidetakse 7.–10. septembril Kreekas.

Postimees Majandus kirjutas juuli lõpus, et kui pangad raporteerivad tänavu tänu euribori tõusule sadadesse protsentidesse ulatuvast kasumikasvust, siis Ott Tänaku ettevõte näitas sellist kasumikasvu juba mullu.

Ott Tänaku ettevõtte OT Service OÜ läinud aasta käive kasvas aastaga 68 protsendi võrra, 6,2 miljoni euroni. Peamiselt reklaamiteenuse osutamisel läbi mootorispordi raha teeniva ettevõtte läinud aasta kasum kasvas 128 protsenti, 5,4 miljoni euroni.

Märksõnad

Tagasi üles