NHLi valituks osutunud venelane suri 21-aastaselt

Postimees Sport
Copy
Rodion Amirov.
Rodion Amirov. Foto: Jason Franson/AP/Scanpix

Venemaa hokimängija Rodion Amirov suri kõigest 21-aastaselt. Amirovil diagnoositi kaks aastat tagasi ajukasvaja.

«Teatame suure kurbusega Rodion Amirovi surmast. Rodionil diagnoositi kaks aastat tagasi ajukasvaja. Ta ei tahtnud meelt heita, kuid soovis nautida iga päeva sama positiivsusega, millega ta hokit mängis,» kirjutas Amirovi agendina tegutsenud Dan Milstein sotsiaalmeedias.

Amirov osutus valituks 202. aasta NHLi drafti avaringis. Toronto Maple Leafs valis ta drafti 15. mängijana, kuid tema NHLi karjäär ei saanud tuult tiibadesse.

Amirov esindas Venemaa koondist noorte maailmameistrivõistlustel 2021. Koondise asekapteni ülesandeid täitnud Amirov sai seitsmes kohtumises kirja kaks väravat ja neli söötu. Ta jõudis jääle ka Venemaa A-koondise ridades.

Noormehe ajukasvaja avastati juhuslikult pärast saadud vigastust mullu veebruaris, teatas tema koduklubi Toronto Maple Leafsi tegevjuht Kyle Dubas.

Maailma meedias läks uudis ringlema loetud päevad enne Venemaa sissetungi algust Ukrainasse. Amirovi ravi alustati Saksamaal ja koheselt teatati, et KHLi klub Ufaa Sulavat Julajevis laenul olev noor ründaja enam jääle ei tule.

Amirov kinnitas, et proovib püsida positiivne. «On palju inimesi, kellel on oma haigused. Ma tahan näidata eeskuju ja anda inimestele lootust,» ütles hokitalent 2022. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles