Sumoekspert: Baruto lõbusus yokozuna staatusega kokku ei lähe

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto ehk Kaido Höövelson.
Baruto ehk Kaido Höövelson. Foto: Reuters/ScanPix

Eesti sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto on käimasoleval suurturniiril Haru-basho’l teeninud üheksa võitu ja kolm kaotust ning seetõttu tundub, et vähemalt seekord Eesti vägilasel sumohierarhia tippu ehk yokozuna’ks tõusta ei õnnestu.

Aga isegi siis, kui Jaapani sumojuhid satuvad Baruto ülendamisega sundseisu, leidub sumoeksperte, kelle meelest lõbusa olekuga Baruto yokozuna’ks lihtsalt ei sobi, kirjutab Õhtuleht.

«Barutol tuleb Haru-basho’l saada vähemalt teine koht. Ilma selleta naerdaks Jaapanis sumojuhtide otsus eestlane yokozuna’ks ülendada lihtsalt välja,» rääkis sumoajakirja Sumo Fan Magazine peatoimetaja ja Jaapani ingliskeelse ajalehe Japan Times sumokolumnist Mark Buckton eile Õhtulehele. «Lisaks peab yokozuna olema ülimalt väljapeetud, aga Baruto lõbusus selle staatusega kokku ei lähe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles