Jalgpallihuligaanid levitasid Poolas eraarmee Wagneri propagandat

Karl Mihkel Eller
Copy
Valgevene eriväeIased ja Wagneri palgasõdurid Poola piiri lähistel. Foto on illustratiivne.
Valgevene eriväeIased ja Wagneri palgasõdurid Poola piiri lähistel. Foto on illustratiivne. Foto: AP/Scanpix

Poola ametivõimud tuvastasid ja pidasid kinni kaks venelast, kes levitasid Krakowis ja Varssavis Wagneri eraarmeega seotud propagandamaterjale. Üks keelatud sisu levitamise eest vastutav inimene peaks olema Moskva Spartaki ultrafänn.

Eelmisel nädalal otsiti Poolas inimesi, kes vastutavad Wagneri rühmitusega seotud propagandamaterjalide levitamise eest. Poola eriteenistused reageerisid kiirelt ning sel nädalal avaldatud ametlikust teatest saab teada, et kogu juhtumi taga olid venelased Aleksei T. ja Andrei G, kirjutas fakt.pl.

Nad peeti kinni 11. augustil ehk samal päeval, kui avalikustati videosalvestised Varssavis avalikus ruumis Wagneri propaganakleepse paigaldanud mehest. Wagneri rühmitus asub praegu Valgevenes ja harjutab Poola piiride lähedal, mistõttu võib igasugune propaganda tekitada sädeme, et konflikti kuumutada.

Mehed viisid Poolas läbi propagandategevust Venemaa eriteenistuste tellimusel. Tellitud ülesannete täitmise eest pidid nad saama kuni 500 000 Vene rubla ehk ligi 4500 eurot.

Internetis hakkasid aga levima kuuldused, et Aleksei T on üks Moskva Spartaki huligaanidest, kelle profiilil on näiteks foto Vladimir Putini portreega. Pärast selle info avalikustamist hakati näiteks Poznani Lechi ultratele meelde tuletama, et nad on Venemaa klubi ultratega endiselt heades suhetes.

Nende kahe meeskonna huligaanide koostööd võis näha alles aasta tagasi. Toona ründasid Lechi huligaanid koos Spartaki ultratega Gruusias Batumi Dinamo fänne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles