Mainekas portaal: WRC-sarja järgmise aasta kalender selgub enne Kreekat, Poola teeb tagasituleku

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Poola rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Poola rallil. Foto: WOJTEK RADWANSKI/AFP/Scanpix

Kui mullu jäi WRC-sarja tänavuse hooaja kalendri välja kuulutamine hilja peale, siis tänavu soovib WRC-sarja promootor selle vea parandada ning kalendriga soovitakse välja tulla enne Kreeka rallit.

Autoralli MM-sarja promotsiooniga tegeleva WRC Promoteri võistluste direktor Simon Larkin kinnitas Dirtfishile antud intervjuus, et kuigi algselt loodeti MM-sarja kalendris näha tuleval aastal 14 rallit, siis lõpuks piirdutakse 13 osavõistlusega.

«Meie plaan on püsida 13 ralliga ja põhjuseks on see, et sarja parimates huvides on, kui suudame koos tootjatega teha samme, et suurendada P1-sõitjate (Rally1-autodega võistlevad sõitjad - toim.) hulka,» selgitas Larkin.

Lisaks kinnitas võistluste direktor, et USA rallit veel järgmisel aastal kalendris ei näe ja sellega plaanitakse oodata vähemalt 2025. aastani.

MM-sarja kalendrisse naaseb suure tõenäosusega Poola ralli. Poolas sõideti viimati MM-etapp 2017. aastal ning ajalooliselt on sellel olnud probleeme turvalisusega. Nüüd on väidetavalt need mured lahendatud. Larkini sõnul on võistlust peetud EM-etapina väga kõrgel tasemel ja enam ei tohiks turvalisusega probleeme tekkida.

Dirtfishi eeldatav 2024. aaasta MM-kalender:

Monte Carlo

Rootsi

Keenia

Horvaatia

Portugal

Sardiinia

Poola

Läti

Soome

Kreeka

Tšiili

Kesk-Euroopa

Jaapan

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles