Hispaania pääses esmakordselt MM-finaali, Rootsi unistus purunes

Karl Mihkel Eller
Copy
Salma Paralluelo (vasakul) lõi Hispaania koondise eest poolfinaalis avavärava.
Salma Paralluelo (vasakul) lõi Hispaania koondise eest poolfinaalis avavärava. Foto: Andrew Cornaga/AP/Scanpix

Naiste jalgpalli MM-finaalturniiri esimese finaalikoha haaras endale Hispaania, alistades poolfinaalis Rootsi 2:1. Hispaania naiskonna jaoks on tegemist esimese korraga, mis pääseti MMil finaalmatši.

Rootsi oli poolfinaalis selge favoriit, näiteks kaheksandikfinaalis lülitati konkurentsist valitsev maailmameister USA. Lisaks polnud hispaanlannad neid viimases 11 omavahelises kohtumises võitnud.

Kuigi kohtumises oli võimalusi mõlemail, siis väravalukk muugiti lahti alles 81. minutil. Hispaania koondis oli enda kätte haaranud initsiatiivi ja vahetusest sekkunud 19-aastane Salma Paralluelo kerkis taas naiskonna talismaniks. Paralluelo lõi otsustava värava Hollandi vastu ka veerandfinaalis.

Rootslannad ei heitnud meelt, vaid seitse minutit hiljem jõuti viigini. Ka Rootsi värava lõi vahetusest sekkunud Rebecka Blomqvist. Kuid sellega polnud draama lõppenud. Mõned sekundid pärast viigiväravat viis Hispaania jälle ette Olga Carmona Garcia.

Nii purunes Rootsi unistus MMi finaalikohast, kus viimati mängiti 20 aastat tagasi. Hispaania naiskond mängib MM-finaalturniiril aga alles kolmandat korda. Esimest korda pääseti sinna 2015. aastal, kuid jäädi pidama alagrupifaasi, 2019. aastal jõuti kaheksandikfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles