Agressorriigist Poolasse pagenud kergejõustiklane: Valgevenesse jäädes oleks minu karjäär läbi

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Tokyo olümpiamängudel Valgevene võistkonnast välja heidetud sprinter Krõstsina Tsimanovskaja kartis kodumaale naasmise korral oma vabaduse pärast
Tokyo olümpiamängudel Valgevene võistkonnast välja heidetud sprinter Krõstsina Tsimanovskaja kartis kodumaale naasmise korral oma vabaduse pärast Foto: Reuters/ScanPix

Sanktsioonide tõttu ei kohta Budepestis peetaval kergejõustiku MMil agressorriigi sportlasi, kuid üks erand siiski leidub.

Kaks aastat on möödas sellest, kui Tokyo olümpiamängudel Valgevene võistkonnast välja heidetud sprinter Krõstsina Tsimanovskaja, kes kartis kodumaale naasmise korral oma vabaduse pärast, otsis varjupaika Poolas ja seisis silmitsi ebakindla tulevikuga. Tema olukorrast kirjutas toona mitu rahvusvahelist väljaannet, kuid polnud mingit garantiid, et paljutõotav karjäär saaks uuesti hoo sisse.

Tee on olnud pikk ja valurohke, kuid Tsimanovskaja tunneb, et tema karjäär hakkab lõpuks ülesmäge minema. «Tunnen end väga hästi. Olen palju muutnud tehnikat, keha, elu, toitumist, paljusid asju. Need on mind tõesti aidanud. Nüüd on mul kaks aastat tööd selja taga,» ütles ta intervjuus The Guardianile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles