AMETLIK Arsenal tõi Heinale konkurendi (1)

Christopher Krutto
Copy
David Raya.
David Raya. Foto: PETER CZIBORRA/Action Images via Reuters/Scanpix

Eesti jalgpallikoondislane Karl Jakob Hein oli mõned päevad Londoni Arsenali teine kinnas, kuid nüüd teatas klubi, et on löönud käed Brentfordi väravavahi David Rayaga.

Möödunud nädalavahetusel peetud Inglismaa kõrgliiga avavooru mängus Arsenali ja Nottingham Foresti vahel oli Hein pingil, kuid väljakule ei pääsenud. Tõenäoliselt langeb Hein nüüd Arsenali väravavahtide pingerivis taas kolmandale kohale.

Arsenal müüs sel suvel seni teise väravavahi rollis olnud Matt Turneri just Forestile ning nüüd toodi tema asemele 27-aastane Raya, kes hakkab pakkuma senisele esikindale Aaron Ramsdale’ile konkurentsi.

Kuigi algselt levisid kuulujutud suurest üleminekusummast, siis vähemalt sel hooajal viibib Raya Arsenalis laenulepingu alusel, kuid klubil on võimalik tehing ka püsivaks teha.

Ta on tänapäeva väravavahi ehe näide. Raya oli enim edukaid pikkasid sööte andnud väravavaht Inglismaa kõrgliigas ning samuti ei teinud ta ühtegi eksimust, mis lõppenuks vastaste väravaga. Samuti oli Hispaania koondist kaks korda esindanud puurilukk konkurentsitult enim tõrjeid teinud väravavaht Inglismaal (154 edukat tõrjet).

Raya liitus Brentfordiga 2019. aasta juulis ja mängis klubi viimaste hooaegade edus suurt rolli.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles