BLOGI Avageimi ehmatusest üle saanud Eesti kaotas tugevale Prantsusmaale

Postimees Sport
Copy

Eesti võrkpallinaiskond kaotas EM-finaalturniiri avamängus 0:3 (8:25, 19:25, 21:25) Prantsusmaale.

Kui avageimis polnud Eestil variantigi, siis järgmises kahes paranes mängupilt tunduvalt. Eestlannad kohanesid vastaste kõrge taseme ja tugeva blokiga ning parandasid mängupilti nii kaitses kui ka rünnakul.

Meie koondise resultatiivseimaks kerkis rünnakul Kertu Laak, kes tõi 10 punkti (+3). Hästi sai mängu käima ka 8 punkti (+1) toonud Silvia Pertens. Nette Peit tõi koondise kasuks 5 punkti (+1), kapten Liis Kiviloo kogus 4 punkti (+2).

Eesti koondise vastuvõtt oli Prantsusmaa vastu 25 ning rünnak 27 protsenti. Prantsusmaa vastuvõtt oli 37 ja rünnak 57 protsenti.

Järgmisena kohtub Eesti laupäeval Soomega, kes avab EM-finaalturniiri homme Slovakkia vastu. Kui Eesti suudab Soome vastu samasugust mängu nagu viimases kahes geimis Prantsusmaaga, siis on võiduvõimalused üpriski korralikud.

Enne mängu

Eesti kuulub kodusel EMil D-alagruppi koos Prantsusmaa, Soome, Hollandi, Slovakkia ja Hispaaniaga.

Avamängus on Eesti vastaseks tugev Prantsusmaa, kes võitis suvel Euroopa Kuldliiga ning tagas äsja Challenger Cupi võiduga pääsu Maailmaliigasse. Viimasel EMil said prantslannad seitsmenda koha.

Eesti naiskond on Prantsusmaad ka võitnud, kui 2018. aastal saadi neist 3:2 jagu maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril. Enne seda on omavahel vastamisi mindud üheksakümnendatel.

Sel suvel Euroopa Hõbeliigas triumfeerinud Eesti koondist tabas nädalavahetusel kõhuviirus, mis nüüd on siiski taganemas, ent oma jälje mõistagi jätnud. «Tuleme sammhaaval sellest viirusest tagasi ja kogume taas energiat. Ma usun, et kõik asjad juhtuvad põhjusega ja ehk aitas see viirus omal moel mängijatel stressi maha tõmmata. Sel suvel juhtus meil üldse palju asju ja usun, et ka need juhtusid mingil põhjusel. Nii et ju pidi see viirus meid ka just enne turniiri tabama,» sõnas koondise peatreener Alessandro Orefice.

Koondise abitreeneri Andres Toobali sõnul on Prantsusmaal võimas naiskond, kus kvaliteeti leiab igast liinist. Eestlannade eesmärk on vastased serviga võrgust eemal hoida ning mängida pikki pallivahetusi.

«Kui me neid serviga ei survesta, jääme kaitsebloki ehitusel raskustesse. Nad mängivad väga korralikku ja kiiret mängu, neil on võimsad ründajad. Prantsusmaa kuulub ikkagi Euroopa teravaimasse tippu. Atmosfäär on kindlasti meie poolel, aga ma ei usu, et see neid liiga palju kõigutab. Võime avamängule vastu minna julgelt ega pea liiga palju tulemusele mõtlema,» lausus Toobal.

Eesti naiskonna koosseis EMil

Sidemängijad: Karolina Kibbermann, Häli Vahula

Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann

Nurgaründajad: Nette Peit, Merilin Paalo, Silvia Pertens, Kristiine Miilen, Salme Adeele Hollas

Temporündajad: Kätriin Põld, Liis Kiviloo, Eliise Hollas

Liberod: Kadri Kangro, Janelle Leenurm

Peatreener Alessandro Orefice, abitreenerid Andres Toobal ja Marko Mett, ÜKE-treener Maurizio Negro, füsioterapeut Lorenzo Vita, statistik/mänedžer Mihkel Sagar, mänedžer Krislin Heinsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles