GALERII Eestis peetav kettagolfi EM sai avalöögi

Postimees Sport
Copy

Sel nädalal peetakse Tallinna Lauluväljakul kettagolfi EM. Kuigi võistlus ise algab homme, siis täna peeti võistluse avatseremoonia.

Eestis peetavale võistlusele oodatakse 180 Euroopa tippmängijat, kelle hulka kuuluvad ka kohalikud tipud Kristin Tattar, Keiti Tätte, Kaidi Allsalu, Albert Tamm ja Mauri Villmann ja teised.

Euroopa meistreid pole Eestis varem kunagi selgitatud. Seda korraldusõigust on küll mitmel korral jahitud, ent ikka ja jälle jäi midagi puudu. Võistluse üks korraldajatest Matthias Vutt tõdes, et sel korral pandi lauale pakett, millest lihtsalt polnud võimalik loobuda.

«EMi toomiseks Eestisse mängisid rolli kolm peamist aspekti. Esiteks on meil väga palju kettagolfi harrastajaid. Meie andmetel küündivad need numbrid 40 000 peale, mis teeb kettagolfist ühe suurema spordiala Eestis. Teiseks on meil olemas tõelised tähtmängijad, kes saavutavad pidevalt maailmas häid kohti. Esile võib tõsta mõistagi valitsevat maailmameistrit Kristin Tattarit, kes on juba omaette tõmbenumber. Viimaseks on meil pakkuda vaieldamatult üks paremaid asukohti suurvõistluse korraldamiseks. Maailmas pole liiga palju kettagolfi võistluseid, mis saaks toimuda mõne riigi pealinnas. See on kõikidele mängijatele suurepärane, kuna hotellist saab võistlustele tulla soovi korral ka jalutades. Tihtilugu on EMid toimunud paikades, kus tuleb rajale jõudmiseks kümneid kilomeetreid autoga sõita,» võttis Vutt kokku, kuidas kettagolfi EM üldse Eestisse jõudis.


• Loe lisaks: Kettagolfi EMi korraldajad seisavad silmitsi pöörase väljakutsega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles