BLOGI JA GALERII Kristin Tattar võitis kodupubliku ees karjääri esimese EM-tiitli (4)

Karl-Joosep Küngas
Copy

Tallinna lauluväljakul selgusid sel nädalal kettagolfi Euroopa meistrid. Naistes krooniti esmakordselt võitjaks Eesti parim kettagolfar Kristin Tattar ning meestest tõusis troonile rootslane Dennis Augustsson.

Finaalpäev:

FPO: Viimasele võistluspäevale läks väga kindla liidrina Kristin Tattar, kelle võitu peeti juba vääramatuks. Siiski tekitas eestlanna närvikõdi nii endale kui ka poolehoidjatele, kuna tema esitus polnud soovitud tasemel. Lõpuks võitis Tattar ikkagi karjääri esimese EM-tiitli, ent see tuli raskemalt, kui esialgu oodati. Maailma esinumbri lõppskoor oli -11.

Tattarile pakkus tugeva lahingu lõpuks ainult kolme viske kaugusele jäänud Silva Saarinen (-8). Soomlanna jaoks oli tegemist karjääri esimese EM-medaliga. Kolmanda positsiooni hõivas samuti Soome kettagolfar Eveliina Salonen (-3).

MPO: Võitlus esikohale sai meeste arvestuses väga kiiresti selgeks. Karjääri võimsama turniiri teinud Dennis Augustsson tegi konkurentidega turvalise vahe sisse ega vaadanud enam tagasi. Lõpuks oli Euroopa meistri võiduskooriks -37.

Augustssonist 10 viske kaugusele jäänud soomlane Jesse Nieminen (-27) sai kaela hõbemedali. Tema kaasmaalane Tuomas Hyytiäinen (-25) teenis armutus heitluses pronksi.

Finaalpäeva teiselt positsioonilt alustanud Albert Tamm (-24) oli viimase korvini medalimängus, ent lõpuks tuli tal tunnistada soomlaste paremust. Eesti parimana teenis ta EMilt viienda koha. 

Kolmas päev:

FPO: Kolmandale päevale läks Kristin Tattar ülikindlal liidrikohal, ent see ei takistanud teda vahet veelgi enam suurendama. Kui hommikul oli tema edu konkurentide ees 14 viset, siis finaalpäevale minnes on see 16 peale kasvanud. Maailmameistri skoor on pärast kolme võistlusringi -19.

Kui kuldmedali osas on kõik suhteliselt kindel, siis teised medalid veel vägagi lahtised. Teist positsiooni hoiab Silva Saarinen (-3) ning kolmandana jätkab Eveliina Salonen (+1). Medalimängus on veel ka Henna Blomroos (+2), Heidi Laine (+4) ja Anneli Tõugjas-Männiste (+5).

MPO: Esimest korda sel turniiril näitas veidi nõrgemat mängu liidrikohal olnud Dennis Augustsson (-26). Rootslane säilitas küll esikoha, ent vahe konkurentidega vähenes.

Ilusa esituse tegi Eesti koondise liider Albert Tamm, kes püsib teisel positsioonil. Enne finaalpäeva lahutab teda Augustssonist viis viset. Samas on medalimäng veel väga lahtine, sest 2.-10. kohani on vahed minimaalsed.

Teine päev:

FPO: Kui avapäeval andis Tattar konkurentidele võimaluse kandadel püsimiseks, siis teisel päeval pani ta järgmise käigu sisse. Karjääri parima võistlusringi teinud eestlanna püstitas naiste rajarekordi -11, millega on tema edunumbrid kasvanud -16 peale. Esikohast jäävad konkurendid kaugele. Teist ja kolmandat kohta jagavad soomlannad Silva Saarinen ja Henna Blomroos, kes jäid eestlannast juba 14 viske kaugusele.

MPO: Üllatuslikult suutis endiselt väga head hoogu säilitada rootslane Augustsson, kes saabus EMile alles pingerivis 24. reitingupunktiga. Avapäeval -12 mänginud rootslane oli lähedal selle tulemuse parandamisele, ent lõpuks leppis ta -11ga, mis teeb tema koondskooriks -23. Teisel kohal jätkab Eesti koondise liider Tamm, kes jääb rootslasest kuue viske kaugusele.

Avapäev:

FPO: Naiste arvestuses võttis juhtpositsiooni sisse valitsev maailmameister Kristin Tattar, kes alustas enda võistlusringi üpris rahulikult. Närvidega esialgu kimpus olnud eestlanna mängis avapäeval tulemuseks -5. Liidrist nelja viske kaugusele jäi britt Rachel Turton, keda peeti ka enne EMi üheks medalisoosikuks.

MPO: Meeste arvestuses haaras pärast esimest võistlusringi esikoha rootslane Dennis Augustsson, kes läbis raja tulemusega -12. Temast ainult ühe viske kaugusele jääb Eesti koondise üks liidreid Albert Tamm ning kolmandat positsiooni hoiab valitsev Euroopa meister Niklas Anttila.

Kokku on võistlustules 10 Eesti meest. Valitsev Eesti meister Mauri Villmann (-6) ja Hannes Kurn (-6) jagavad 10. positsiooni, Henar Ruudna (-4) hoiab 20., Rasmus Metsamaa (-2) 29., Silver Lätt (-1) ja Asko Krais (-1) 34., Mathias Villota (0) 42. kohta. Üle par'i mängisid eestlastest Simar Villmann (+3) ja Silver Koni (+8).

Enne võistlust:

Eesti sai esmakordselt võimaluse korraldada kettagolfi Euroopa meistrivõistlusi ning need peetakse Tallinna lauluväljakul. Võistlustele antakse start 16. augustil ning EM-tiitlid pannakse välja viies erinevas kategoorias.

Karjääri esimest EM-tiitlit asub kodumaal jahtima ka Kristin Tattar. Valitsev kettagolfi maailmameister on võitnud naiste konkurentsis sisuliselt maailmas kõik tiitlid, ent Euroopa meistritiitel on tema auhinnakapist veel puudu. Naiste konkurentsis on lisaks Tattarile medalisoosikud veel ka soomlannad Henna Blomroos, Eveliina Salonen ja Heidi Laine. Kõrgesse mängu võivad sekkuda ka Euroopa profituuri võitnud Anneli Tõugjas-Männiste, Kaidi Allsalu ja britt Rachel Turton.

Meestest hakkab medali peale võistlema ilmselt 40 mängijat. Favoriitidena julges EMi korraldaja Matthias Vutt välja pakkuda valitseva Euroopa meistri Niklas Anttila, maailma 18. kettagolfari Lauri Lehtineni, Väinö Mäkelä, Albert Tamme, Silver Läti, Mauri Villmanni ja Linus Carlssoni.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles