Skandaal Venemaal: treener peksis noore sportlase läbi

Christopher Krutto
Copy
Peksmine. Pilt on illustratiivne.
Peksmine. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Venemaal puhkes skandaal, sest 68-aastane kiiruisutamise treener Aleksander Kardakov ründas väidetavalt oma 20-aastast õpilast Julia Epifanovat.

Kuigi Venemaa kiiruisutajad pole pärast kodumaa sissetungi Ukrainasse saanud rahvusvahelistel võistlustel osaleda, siis treeningutega tegeledakse ikka.

Hiljuti toimus Tšeljabinski linnas kiiruisutajate ettevalmistuslaager, kus asjad läksid käest ära. Kohalik meedia kirjutab, et Kardakov peksis Epifanova läbi ning sportlase sugulased pöördusid politseisse. Tõenditena esitasid nad muuhulgas pildid uisutaja riietest, millel on peal vereplekid.

Nii kohalikud ametivõimud kui ka Venemaa kiiruisutamise liit asusid asja uurima. «Me oleme teadlikud sellest, mis Tšeljabinskis juhtus ja me ei aksepteeri treeneri agressiivsest käitumist. Nüüd on alaliit algatanud uurimise, et kõiki süüdlasi karistada. Kõik peavad mõistma, et nii ei tohi käituda,» vahendab Match TV Venemaa kiiruisutamise liidu juhi Nikolai Guljajevi sõnu.

Vahejuhtum leidis väidetavalt aset möödunud laupäeval ja sportlase pead tuli õmmelda. Lisaks käis ta kompuuteruuringus.

Kui Epifanova peaks treeneri vastu süüdistuse esitama, siis võib Kardakovi oodata kuni kuue aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles