Kalev/Cramo tõi tiimi Tšiili koondislase

Postimees Sport
Copy
Manny Suarez.
Manny Suarez. Foto: Kalev/Cramo/Facebook

Kalev/Cramo korvpalliklubi andis teada, et on löönud käed 29-aastase keskmängija Manny Suarezega.

 

Tšiili-Hispaania juurtega ameeriklane mängis möödunud hooajal Bulgaaria kõrgliigas BC Balkan meeskonnas, kus tema keskmisteks näitajateks oli 24,4 minuti juures 15,8 punkti, 8,7 lauapalli ja 1,5 viskeblokeeringut ja söötu. Meeskond mängis ka FIBA Europe Cup turniiril, kus kuue mänguga jäid Suareze numbriteks 22,7 minuti juures 12 punkti (2-punkti visked 73% täpsusega!), 7 lauapalli ja 1 viskeblokeering. Suarez kuulub Tšiili rahvuskoondisesse ja esindas viimast 2023. aasta korvpalli maailmameistrivõistluste valiksarja mängudes, seisab Kalev/Cramo kodulehel.

Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula iseloomustab mängijat järgmiselt: «Manny jäi tegelikult silma suve alguses tema vastast skautides. Hiljem sain teada, et ta on turul saadaval ja haarasime võimalusest kinni. Ta on hiline areneja, aga huvitav kuju – osav mängija korvi all, kel on ka oskused efektiivselt perimeetril mängida ning tegemist on väga korraliku söötjaga. Eelmisel hooajal aitas oma klubi Bulgaaria meistriks ja teenis finaalide MVP tiitli.»

BC Kalev/Cramo jaoks on tegemist üheteistkümnenda mängijaga, kellega tulevaks hooajaks leping sõlmitud on. Lisaks Manny Suarezele on lepingud ukrainlasest tagamängija Oleksandr Kovliari ja tagamängijate Martin Dorbeku, Mikk Jurkatamme, Leemet Böckleri ja Kaspar Kitsinguga, keskmängija Rauno Nurgeriga ning ääremängijate Hugo Toomi, Kregor Hermeti, Mihkel Kirvese ja Tanel Kurbasega.

Heiko Rannula sõnul käivad veel läbirääkimised «combo guard» mängija palkamisega, kes oleks võimeline nii mängu juhtima kui ka punkte tooma. Antud lüli lisandumisel on meeskond selleks hooajaks komplekteeritud.

Koondistega mitte seotud mängijad ja treenerid alustasid ühise hooaja ettevalmistusega eelmisel nädalal abitreener Brett Nõmme juhendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles