Hispaania MMi kangelane tegi võimsaid tulemusi ühel teisel spordialal

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Salma Paralluelo
Salma Paralluelo Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Naiste jalgpalli MMil Hispaania kangelaseks kerkinud 19-aastane Salma Paralluelo oleks võinud olla edukas ka kergejõustikuväljakul.

Kuni eelmise aastani võistles Paralluelo 400 m tõkkejooksus, kus ta võitis 2019. aasta Euroopa noorte olümpiafestivalil kuldmedali.

Hispaanlanna toonane treener Félix Laguna väitis intervjuus The Athleticuga, et tema endine õpilane oleks 400 m tõkkejooksus jõudnud tulevikus olümpiafinaali: «Ja ka medalile. Ma pole kindel, millisele neile kolmest, aga poodiumile oleks ta kindlasti jõudnud.»

Laguna sõnul oli Paralluelo oma vanuseklassis tipptalent, isegi kui ta ei näinud palju vaeva kergejõustikuväljakul. «Te olete kindlasti teadlikud Sydney McLaughlinist, kes püstitas 400 m tõkkejooksus maailmarekordi. Või Allyson Felix, kes omal ajal domineeris 200 ja 400 meetri jooksus. Paralluelo saavutas paremaid aegu kui nemad noorena,» märkis Laguna.

Paralluelo lõi eelmisel reedel MMi poolfinaalis Hispaania võiduvärava Hollandi vastu. Teisipäevases poolfinaalis Rootsi vastu tuli neiu taas vahetusmängijana sisse ja lõi Hispaania esimese värava 2:1 võidumängus. Hispaania mängib naiste jalgpalli MM-finaalis 20. augustil Inglismaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles