Keila KK mängib tuleval hooajal eurosarjas

Postimees Sport
Copy
Keila korvpallikooli tänaseks endine peatreener Peep Pahv.
Keila korvpallikooli tänaseks endine peatreener Peep Pahv. Foto: Urmas Luik

Keila korvpalliklubi andis teada, et lisaks Eesti-Läti ühisliigale hakatakse uuel hooajal mängima ka Põhja-Euroopa liigas (ENBL).

«Meil on väga hea meel, et Keila KK on liitunud ENBLi perega. Tegemist on hooaja 2023/2024 teise Eesti meeskonnaga, kes ENBLiga liitub. Samuti on hea meel, et tegemist on ENBLi neljanda meeskonnaga, kes üldse Eestist mänginud on, mis tähendab, et ENBL stabiliseerib asukohti ja huvi kasvab nii Balti riikidest kui ka teistest Euroopa riikidest,» sõnas liiga peasekretär Edgars Zanders.

«Usume, et Keila KK meeskonna jaoks on see järkjärguline järgmine samm arenemiseks, enese tõestamiseks ja suurepärane arenemise võimalus ka ENBLi jaoks,» märkis peasekretär lisades, et koostööd Keila KK meeskonnaga oodatakse nii väljakul kui ka saalist väljas.

Klubi peatreeneri Peep Pahvi sõnul sai ta juba noorte meeskondadega tegeledes aru, kui oluline on arenguks võimalus mängida rahvusvahelises sarjas. «Kasutasime ära kõik võimalused Euroopa noorteliigas EYBL ning olen veendunud, et tänu nendele mängudele on mõned poisid praeguseks meistriliiga tasemel mängimas.»

«Seepärast oli Eesti meistriliigaga liitudes kohe siht jõuda võimalikult kiiresti ka mõnda välissarja. Kõige sobilikum ja jõukohasem tundus ENBL. Kui esilagu näis sinna koha saamine keeruline, siis mõnikord mängib saatus ise võimalused kätte,» tunnistab Pahv.

Kui eelmise nädala lõpus uuriti, kas Keila KK on liitumisest huvitatud, jäi otsustamiseks aega vaid mõni päev. «Suur tänu sponsoritele, kes plaaniga kaasa tulid ja loomulikult ka Keila linnale. Linnapea Enno Fels julgustas seda võimalust igal juhul kasutama. Olen veendunud, et Keila meeskonna mängijate ja treenerite jaoks on eelseisvad kohtumised tugevate ja mitmekesist korvpalli pakkuvate vastastega arendavad ning publiku jaoks lisapinget pakkuvad. Ootame juba ärevusega uues rahvusvahelises sarjas mängimist,» ütles Pahv

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles