Läti parim korvpallur jääb MMilt eemale

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Kristaps Porzingis
Kristaps Porzingis Foto: AP / Scanpix

Esmakordselt korvpalli MMile jõudnud Läti rahvuskoondis peab võistlusel hakkama saama ilma oma staarmängija Kristaps Porziņģiseta.

Hiljuti käisid kõlakad selle kohta, et Porziņģis jääb trauma tõttu MMilt eemale ning Läti alaliit lükkas selle uudise ümber. Nüüd on Porziņģis ise kinnitanud, et tema MMil Lätit ei esinda.

«Raske südamega pean ütlema, et ma ei saa MMil osaleda. Oleme tegelenud nädalaid taastusraviga ning teinud MRT uuringuid, kuid ma ei saa siiski jalavigastuse tõttu endast kõike anda,» postitas NBAs mängiv Porziņģis sotsiaalmeediasse.

«Otsus on tehtud koos rahvuskoondise treenerite, meditsiinipersonali ning Boston Celticsiga. Arvestasime kõikide nõuandeid ning jõudsime järeldusele, et tuleb taastusraviga jätkata. See on äärmiselt raske otsusega, kuid luban, et toetan koondist terve MMi vältel,» kirjutas lätlane.

Esmakordselt MMil mängiv Eesti naaberriik kuulub H-alagruppi, kus vastamisi minnakse Kanada, Prantsusmaa ja Liibanoniga. Viimati esindas Porziņģis Läti koondist mullu augustis, kui esindas kodumaad kahes MM-valikmängus, kus viskas keskmiselt 25,5 punkti ning võttis 14 lauapalli. Sel suvel liikus Porziņģis Bostoni Celticsisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles