City võitis UEFA Superkarika trillerit meenutanud penaltiseerias

Karl Mihkel Eller
Copy
Manchester City mängijad Ateenas võidetud UEFA Superkarikaga.
Manchester City mängijad Ateenas võidetud UEFA Superkarikaga. Foto: Alexandra Fechete/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Valitsev Meistrite liiga võitja ja Inglismaa meister Manchester City võitis kolmapäeva öösel UEFA Superkarika, kui alistas Ateenas toimunud finaalis Euroopa liiga võitja Sevilla pärast 1:1 lõppenud normaalaega penaltiseerias 5:4.

33 334 pealtvaatajat mahutaval Piraeuse Olympiacose koduväljakul Georgios Karaiskakise nimelisel staadionil toimunud kohtumist asus 25. minutil juhtima Sevilla, kui võimsa pealöögi lõi väravasse Youssef En-Nesyri.

Sevilla väravavaht Bono ja tema Manchester City kolleeg Ederson hiilgasid mõlemad oivaliste tõrjetega, kuid 63. minutil muukis Hispaania klubi väravaluku lahti 21-aastane Cole Palmer, kes lõi peaga väravasse Rodrilt tulnud tsenderduse.

Kuna järgmise pea pooltunni jooksul väravaid rohkem ei löödud, siis vastavalt superkarika reeglitele pidi võitja selgitama penaltiseeria ning lisaaega ei mängitud.

Seeriat alustanud City ridades lõid järjepanu palli väravasse Erling Haaland, Julian Alvarez, Mateo Kovacic, Jack Grealish ja Kyle Walker. Sama suutsid ka Sevilla esimesed neli meest: Lucas Ocampos, Rafa Mir, Ivan Rakitic ja Gonzalo Montiel.

Seega jäi kõik 31-aastase Serbia poolkaitsja Nemanja Gudelj õlule, kes lõi palli latti ning nii oligi City võitnud. Inglise meeskond võitis mullu nn kübaratriki, tulles Inglismaa meistriks ja karikavõitjaks ning troonides Meistrite liigas.

Üle-eelmisel pühapäeval toimunud Inglismaa superkarika võitis Londoni Arsenal, kui pärast 1:1 lõppenud normaalaega järgnenud penaltiseerias tuli Cityl tunnistada vastase 4:1 paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles