Saudid tahavad liituda Euroopa meistrite liigaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja tema Saudi Araabia koduklubi Al Nassr võitsid nädalavahetusel Araabia klubide meistrite liiga. Järgmisel hooajal võib aga ühte saudide klubi näha mängimas ka Euroopa meistrite liiga alagrupiturniiril.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja tema Saudi Araabia koduklubi Al Nassr võitsid nädalavahetusel Araabia klubide meistrite liiga. Järgmisel hooajal võib aga ühte saudide klubi näha mängimas ka Euroopa meistrite liiga alagrupiturniiril. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Lähis-Ida klubid on pööraste rahamägedega korraldanud viimase poolaasta jooksul maailma jalgpallis korraliku tormi. Neist enim on mängijatele kulutanud Saudi Araabia meistriliiga meeskonnad. Viimase käiguna on nad tulnud välja plaaniga, et peagi võiks nende liiga meister mängida Euroopa Meistrite liigas.

Itaalia Corriere dello Sporti andmetel on Saudi Araabial ambitsioonikas eesmärk pääseda Euroopa meistrite liigasse nn wild card’iga. Lehe andmetel esitavad Saudi Araabia šeigid lähikuudel UEFA-le taotluse, millega Saudi Araabia liiga meister saaks hooajaks järgmisel aastal sarja alagrupiturniirile vabapääsme.

Saudid on oma ettepanekuga tulnud välja õigel hetkel, sest Meistrite liiga formaat muutub aasta pärast kardinaalselt. Alagrupifaasis kasvab klubide arv praeguselt 32-lt 36-le ning kaheksa grupi asemel võistlevad kõik meeskonnad ühes liigatabelis.

Saudi Araabia kuulub Aasia jalgpallikonföderatsiooni ja selle riigi klubimeeskonnad võistlevad tavaliselt Aasia meistriliigas. Naftariik on viimasel ajal jalgpalli tohutult raha investeerinud, sest rahamägede järele on kõrberiiki kolinud teiste hulgas Cristiano Ronaldo, Neymar ja Karim Benzema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles