Soome jäi Lätis teerulli alla, Markkaneni puudumine tõstatas küsimusi (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: Vid Ponikvar/Sportida/Scanpix

Soome pidas eile Riias oma viimase kontrollmängu enne korvpalli MM-finaalturniiri ning pidi tunnistama Läti 94:57 (16:20, 23:12, 25:8, 30:17) paremust. Soome poolel jättis mängu vahele nende tähtmängija Lauri Markkanen, kes kurtis väsimuse üle, kuid koondise mänedžer rahustas, et koondise raudvara on MMi alguseks väljakul tagasi.

Kuigi avaveerandil suutis Soome veel sammu pidada, siis järgmistel perioodidel jäi Soome lätlaste teerulli alla. Kuigi mõlemad koondised asuvad kuu lõpus MM-finaalturniiril võistlustulle, siis kirjutab Soome meedia, et 37-punktilist kaotust on raske põhjendada.

Nende hinnangul on kogu koondis toetumas Markkanenile ning kui 26-aastane NBA klubi Utah Jazzi mängumees väljakul pole, ongi meeskond käpuli. Soome parim skooritegija oli Elias Valtonen, kes viskas 11 punkti.

Soome alustab MM-finaalturniiri 25. augustil Austraalia vastu ning Iltalehti kirjutas, et selleks mänguks tuleb Markkanen kasvõi kanderaamil väljakule tuua, sest muidu on Soome mäng mängitud.

«Ärge hakake muretsema,» ütles Soome koondise abitreener Mikoo Larkas pärast kohtumist Lätiga, kommenteerides Markkaneni tervislikku seisu.

«Nüüd paar päeva puhkust ja siis asume naeratades Okinawa poole, et koondise saagasse uus peatükk kirjutada,» ütles peatreener Lassi Tuovi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles