Kümnest enimteenivast jalgpallurist mängib vaid üks Euroopas

Karl Mihkel Eller
Copy
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Karim Benzema 2021. aastal EM-finaalturniiril koondisesärkides. Nüüd kuuluvad mõlemad Saudi Araabia meistriliigasse, esimene Al-Nassri ja teine Al-Ittihadi klubisse.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Karim Benzema 2021. aastal EM-finaalturniiril koondisesärkides. Nüüd kuuluvad mõlemad Saudi Araabia meistriliigasse, esimene Al-Nassri ja teine Al-Ittihadi klubisse. Foto: FRANCK FIFE/AFP/Scanpix

Sel suvel on Saudi Araabia klubid teinud jalgpallurite üleminekuturul korralikku laastamistööd. Kuigi Premier League Inglismaal on jätkuvalt koorekiht, siis palganimekirja tipus troonib Saudi Araabia, sest just seal mängivad kaheksa maailma kümnest enimtasustatud jalgpallurist.

Veel paar kuud tagasi oli raske ette kujutada, et Euroopast lahkuvad parimas eas mängijad. Võis ju arvata, et parim enne kuupäevale lähemale jõudvad mängijad lähevad Lähis-Idasse pensonifondi koguma.

Saudi šeikgd pumpavad kohalikku liigasse uskumatut raha, meelitades ligi aina suuremaid staare. See algas jaanuaris Cristiano Ronaldoga, järgnesid Karim Benzema ja hiljuti Neymar. Nende taustal on Araabiamaale läinud terve lennukitäis parimas eas mängijaid.

Loomulikult ei meelita neid Araabia poolsaarele ainult kuum ilm, vaid taevakõrgused palgad. Prantsusmaa ajaleht Le Parisien avaldas kümne maailma kõige rohkem tasustatud jalgpalluri nimekirja, kuhu kuulus kaheksa Saudi Araabia meistriliiga mängijat.

Kümme enimteenivat jalgpallurit

1. Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), 200 miljonit eurot

2. Karim Benzema (Al-Ittihad), 200

3. Neymar (Al-Hilal), 160

4. N'Golo Kante (Al-Ittihad), 100

5. Kylian Mbappe (PSG), 70

6. Leo Messi (Inter Miami), 45

7. Sadio Mane (Al-Nassr), 40

8. Jordan Henderson (Al-Ettifaq), 40

9. Riyad Mahrez (Al-Ahli), 35

10. Kalidou Koulibaly (Al-Hilal), 30

Allikas: Le Parisien

Tabelit juhivad Ronaldo ja Benzema, kes teenivad kumbki 200 miljonit eurot hooaja kohta. Poole sellest summast saavad oma pangakontole N'Golo Kantele ja Neymarile. Ainus Euroopa esindaja tipus on Prantsusmaa esiklubisse PSGsse kuuluv Kylian Mbappe, kes teenib 70 miljonit. Teiselpool Atlandi ookeani täidab oma rahakukrut Lionel Messi, kes saab Miami Interis 45 miljonit eurot aastas.

Prantsusmaa ajalehe info pole võib-olla viimse detailini täpne, sest teiste allikate sõnul teenib Ronaldo mitu miljonit eurot rohkem kui Benzema. Neymari palka hinnatakse koos lisatasudega aga vahemikku 160 kuni 200 miljonit eurot hooaja kohta.

Võrdluseks võib tuua, et näiteks Barcelona poolkaitsja Frankie de Jong paneb aastas taskusse 37 miljonit eurot. Brasiilia jalgpallur Oscar aga saab Hiina klubis Shanghai SIPG palka 35 miljonit eurot, kuid nende summade sisse on arvestatud ka boonused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles