Võistlusrajale naasnud Petter Northug: see on mu viimane võimalus

Karl Mihkel Eller
Copy
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: VEGARD WIVESTAD GR¯TT/imago/Bildbyran/Scanpix

Kahekordne olümpiavõitja Petter Northug on võtnud käsile uue projekti. 37-aastane norralane soovib kolme aasta jooksul läbi lüüa pikamaasuusatamises ning soovib tippmaratonidel jõuda poodiumikohtadele.

Northug naasis murdmaasuusatajana rajale eelmisel hooajal, kui möödus viis aastat tema viimasest osalemisest põhja-suusaalade MMil. Ta ütles Norra meediale, et teab, mismoodi peab muutma oma treeningettevalmistust, et olla paremini valmis pikkadeks distantsideks.

«Ma pean ennast kaks või kolm astet tõstma. Mäletan aega, kui mu keha oli parimas vormis. Olen motiveeritud nüüd ründama. See on minu viimane võimalus poodiumikohta püüda. Ma proovin seda. Eelmisel hooajal saavutasin parimal juhul viienda koha, kahe aasta pärast olen palju parem,» ütles Northug VG-le.

Northugi parim koht pärines Rootsi maratonilt Grönklitt. Kuid tundub, et varasemalt sprintideks ettevalmistatud keha seadmine pikamaasuusatamise vormi võtab aega. Tähtsatel maratonidel nagu Vasaloppet ja Marcialonga jäi ta 30 parema seast välja. Rootsis oli ta 48. kohal ja Itaalias 36. positsioonil.

Suvise ettevalmistuse põhjal tundub, et Northug on maratonideks valmis. Kaks nädalat tagasi toimunud Blinkfestivalenil tuli ta 50 kilomeetri pikkusel rullsuusavõistlusel kolmandaks, võitis britt Andrew Musgrave.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles