PM BUDAPESTIS Kvalifitseerusid MMile? Tore, aga jää nüüd koju! (1)

Karl Juhkami
, Budapest
Copy
Joshua Zeller (vasakult teine) jooksis mullu MM-finaalis, kuid tänavu ei lase Suurbritannia alaliit teda isegi tiitlivõistlustele
Joshua Zeller (vasakult teine) jooksis mullu MM-finaalis, kuid tänavu ei lase Suurbritannia alaliit teda isegi tiitlivõistlustele Foto: Conor Molloy

Mida teha, kui inimesed, kes sinu eest peaks seisma, sulle selja keeravad ja – vähe sellest! – veel ka noa selga löövad? Briti sportlased uurivad varianti, kas minna oma alaliidu vastu kohtusse või mitte.

Kui Eesti koondis andis Budapestis toimuvaks kergejõustiku MMiks üles ka viis sportlast (sprinter Karl Erik Nazarov, teivashüppaja Marleen Mülla, vasaraheitja Adam Paul Kelly, tõkkesprinter Diana Suumann ja kõrgushüppaja Karmen Bruus), kes esialgsete märkide kohaselt tiitlivõistlusele poleks pidanud saama – see juhtunuks ainult juhul, kui piisavalt paljud loobunuks –, siis britid otsustasid käituda vastupidi, lükates tagasi ka kvalifitseerunud sportlaste kutsed.

«Suurbritannia kergejõustikuliit paneb meid tundma, nagu me oleks kõige si*emad sportlased maailmas. Mul on reaalselt tunne, et mind rööviti,» sõnas 400 meetri tõkkejooksja Lina Nielsen, kes on läbinud staadioniringi tänavu 54,96ga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles