Venelannaga kätlemisest keeldunud Ukraina vehkleja töötab oma koduriigi julgeolekuteenistuses (2)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Olga Harlan
Olga Harlan Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Ukraina vehkleja Olga Harlan, kes keeldus hiljuti Venemaa rivaaliga kätt surumast, töötab Ukraina julgeolekuteenistuses (SBU), vahendab BBC.

Julgeolekuteenistuse kodulehel kirjutatakse, et Harlan kohtus SBU riikliku akadeemia kadettidega, kus ta on pikka aega töötanud. Neljapäevasel kohtumisel sai Harlan SBU akadeemia aumärgi, organisatsiooni kõrgeima autasu.

«Tunnen uhkust, et olen Ukraina julgeolekuteenistuse, eriti SBU riikliku akadeemia töötaja. Ja ma olen uhke, et venelased teavad, et ma töötan siin. Las nad kardavad!» tsiteeris sportlast SBU oma veebilehel.

Erinevad spordiorganisatsioonid on lubanud oma võistlustest osa võtta Venemaa sportlastel tingimusel, et nad ei toeta agressorriigi sõjalist sissetungi Ukrainasse ning ei saa riiklikku rahastust.

«Me ei saa oma vaenlasega kätt suruda. Ja nad peaksid kogu maailmale näitama, et sõda jätkub ja need «neutraalsed» sportlased ei tohiks olla rahvusvahelisel areenil. Meie teeme kõik, et nad poleks olümpiamängudel ega ühelgi MMil,» sõnas Harlan.

Juuli lõpus diskvalifitseeriti Harlan MMilt, sest ta keeldus surumast venelannast vastase Anna Smirnova kätt. Kuigi algselt määrasid kohtunikud pärast 45 minuti pikkust arutelu ukrainlannale võidu, siis pärast kohtumist ta diskvalifitseeriti ning visati turniirilt välja. Järgmisel päeval see otsus aga tühistati ja rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) juht teatas, et kuigi Harlanil jäid MMilt individuaalselt suured punktid saamata, siis talle tagatakse koht Pariisi olümpia individuaalturniiril.

32-aastane Harlan on võitnud üle saja medali, sealhulgas Pekingi olümpiamängudel kulla ning on tulnud kuuel korral maailmameistriks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles