Endine vormeliäss pressib 15 (!) aasta taguse hooaja eest välja kümneid miljoneid valuraha

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Pärast vormel 1 karjaääri on Felipe Massa kätt proovinud erinevates ringraja sarjades.
Pärast vormel 1 karjaääri on Felipe Massa kätt proovinud erinevates ringraja sarjades. Foto: IMAGO/Roberto Casimiro/Scanpix

Felipe Massa plaanib rahvusvahelise autoliidu (FIA) ja Formula One Groupi (FOM) vastu kohtusse minna, sest väidetavalt tehti talle 2008. aastal liiga.

Toonane hooaeg kujunes äärmiselt põnevaks. Ferrari roolis istunud Massat jäi lõpuks karjääri esimese tiitli võitnud Lewis Hamiltonist (Mercedes) lahutama vaid üks punkt.

Aga miks ja mis praegu üldse teema õhku kerkis? Kunagise F1 väga tähtsa nina Bernie Ecclestone'i tõttu! Tänavu märtsis mainis ta, et 2008. aasta hooaja 15., Singapuri GP tulemused tulnuks tühistada, sest Renault' sõitja Nelson Piquet Jr põhjustas meelega avarii, aitamaks tiimkaaslase Fernando Alonso võidule.

Pärast seda oli kavas veel kolm võidusõitu. Kirve meetodil tehtav matemaatika näitab, et Singapuri punktideta tulnuks maailmameistriks Massa. Muide, üldarvestuse teine koht jäigi 2017. aastal F1st taandunud brasiillasele karjääri parimaks.

Singapuris juhtunut uuriti ka aasta hiljem, ent juba siis oli hilja tulemuste muutmiseks. Massa ei loodagi tagantjärele tšempioniks tõusta. Küll aga sooviks ta kompensatsiooni «tekitatud kahjude» eest.

Tema esindajad saatsid FIA ja FOMi postkasti n-ö hagieelse kirja, kus detailselt kirjas, milles kaebus seisneb. Teatise motiiv olla «vältida skandaali» ja jõuda kokkuleppele. Advokaadi väitel on Massa «vandenõu ohver.»

«Lihtsustatult öeldes on härra Massa täieõiguslik 2008. aasta tšempion. F1 ja FIA eirasid teadlikult reegleid, millega temalt tiitel välja peteti,» vahendab portaal Motorsport kirja.

«Härra Massa kahju suurust on praegu võimatu hinnata, aga hinnanguliselt ületab see kümneid miljoneid eurosid. Aga see summa ei kata härra Massale tekitatud moraalset ja mainekahju.»

FIA-le ja FOMile anti kaks nädalat vastamiseks. Vastasel juhul alustatakse kohtumenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles