Eralennukiga lustiv FIFA president vilistab kliimaprobleemidele

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Gianni Infantino jälgis MMi poolfinaali, kus Inglismaa alistas Austraalia.
Gianni Infantino jälgis MMi poolfinaali, kus Inglismaa alistas Austraalia. Foto: JAIMI JOY/REUTERS/Scanpix

Rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA president Gianni Infantino pole viimasel ajal silma paistnud just eriti keskkonnasõbraliku käitumismustriga.

Inside The Gamesi andmetel on Infantino naiste jalgpalli MMi ajal oma eralennukiga õhus läbinud üle 40 000 kilomeetri. Säärane käitumine vihastas ühe korraldajariigi Austraalia endist jalgpallurit, praegu inimõiguste eest võitlevat Craig Fosterit.

Tema arvates nõretab FIFA Saudi Araabia ja Katari naftarahadest.

«FIFA on allkirjastanud Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) spordis kehtestatud kliimakokkuleppe. Nad peaks korraldama jätkusuutlikke üritusi ning järgima ka Pariisi kliimakokkulepet,» märkis Foster. «Muidugi pole nad seda teinud.»

Ta jätkas: «Nad ei soovi vihastada Saudi Araabiat ja Katari, kaht suurimat rahastajat. Need riigid toidavad ja ostavad ka klubisid üle maailma.»

Fosteri hinnangul saanuks Austraalia ja Uus-Meremaa kahasse korraldatud naiste MMi kasutada väga tõhusalt, et viidata kliimaprobleemidele. Ta viskas kivi ka võõrustajate kapsaaeda.

«MMi vaatab kaks miljardit inimest. See oli võimalus neile kõigile näidata, et jalgpall seisab globaalselt helge kliimatuleviku eest. Tahame näha planeedi päästmist. Soovime, et kaoks üleujutused, metsapõlengud ja muu selline,» arutles endine tippmängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles