PM BUDAPESTIS Pihela sihib isiklikku rekordit, kuid sellega võib kaasneda ka edasipääs

Karl Juhkami
, Budapest
Copy
Elisabeth Pihela on isikliku tippmargi viinud tänavu 1.92ni. Sellest võib heal päeval ka finaalipääsust piisata.
Elisabeth Pihela on isikliku tippmargi viinud tänavu 1.92ni. Sellest võib heal päeval ka finaalipääsust piisata. Foto: Tairo Lutter

Elisabeth Pihela hooaja põhisündmus oli ära juba kaks nädalat tagasi, kui ta sai Jeruusalemmas toimunud U20 EMil kaela hõbemedali. Sellest tulenevalt on nüüdne, Budapestis toimuv täiskasvanute MM kõrgushüppaja jaoks puhas boonus, kuid see ei tähenda, et ta lennanuks Ungari pealinna päris niisama.

«Kui suudaks seal [Budapestis] isikliku rekordi või sellele lähedase tulemuse teha, oleks see ilus punkt hooajale. Ma ei tea, mis tulemust on vaja finaali pääsemiseks, kuid see pole minu eesmärk. Minu eesmärk on oma ära teha. Hüpata enda kohta väga hea tulemus,» sõnastas Pihela vahetult pärast omaealiste tiitlivõistluste hõbemedalit oma eesmärgid täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdiks.

Samasugust mõtet kordas ta nüüd ka Budapestis kohapeal: «Hüpata 1.90 oleks täitsa tore, aga mingit suurt pinget ma endale peale ei pane. Olen siin koos maailma tippudega ning isegi kui hüppan isikliku, on finaalilootus väike. Annan endast maksimumi, aga kindlasti pole ma pettunud, kui edasi ei pääse.»

Postimees vaatabki siinkohal numbritele otsa, mida selle «oma ära tegemisega» Ungari pealinnas päriselt võiks saavutada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles