WBC ei anna Haye’le luba Klitškoga poksida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye ei pääse Vitali Klitškoga poksima.
David Haye ei pääse Vitali Klitškoga poksima. Foto: SCANPIX

Poksiorganisatsiooni WBC presidendi Jose Sulaimani sõnul on britt David Haye poksimaailmale halvaks eeskujuks ja talle ei tohiks anda luba meistritiitlile võidelda. Profipoksist korra juba loobunud Haye lootis sel aastal ringi naasta, et kohtuda hetkel WBC tiitlivööd kandva Vitali Klitškoga.

Briti mainet rikkus kõvasti eelmisel kuul Münchenis aset leidnud vahejuhtum, kui ta läks pressikonverentsil kaklema kolleegi Dereck Chisoraga. Chisora jäi selle tõttu oma poksijalitsentsist ilma. Haye’l hetkel litsents puudub ning vastupidiselt tema lootustele ei kavatse Briti poksinõukogu (BBBC) pärast Müncheni sündmusi seda talle niipea anda.

«WBC ei aktsepteeri David Haye soovi,» sõnas Sulaiman ESPNile. «Me ei hinda teda kõrgelt. BBBC ei saa teha otsust kellegi suhtes, kes pole nendega enam kuidagi seotud. Ent kui tal oleks litsents olnud, oleksime selle talt ära võtnud.

Kui me talle praegu litsentsi annaksime, looks see halva pretsedendi,» jätkas Sulaiman. «Haye ei ole poksimaailmale hea eeskuju.»

Telegraphi andmetel otsib Haye nüüd juunikuuks endale uut vastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles