«Vahva» MMi algus: dopingukütid äratasid Mägi kangeima rivaali koos koiduga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Karsten Warholm
Karsten Warholm Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP / SCANPIX

Kergejõustiku MM pole Budapestis veel alanudki, aga juba kuuleb sportlastega seoses põnevaid lugusid.

400 meetri tõkkejooksu valitseja, maailmarekordimees (45,94) Karsten Warholm jõudis Ungari pealinna kolmapäeva õhtul. Hotellis ootas norralast väga palav tuba, ent sellest hoolimata suutis ta üsna kiiresti uinuda. Väga kaua ei saanud ta aga mõnuleda, sest kell 6 hommikul koputas uksele dopingukontroll.

«See oli jõhker,» kirjeldas Warholm MMi «vahvat» avahommikut muiates. «Jõhker, aga sellega tuleb leppida.»

Sportlasega samas toas majutuv treener Leif Olav Alnes nõustus, et sellised juhtumid on paratamatud. «Praeguses maailmas tuleb sellega arvestada. Sel ajal on ebamugav, aga nüüd on see tehtud ja vaatame tulevikku.»

Temperatuuri probleem lahenes üsna kiiresti. Norra koondise juhid organiseerisid mõnda tuppa konditsioneeri või puhuri. «Otsime lahendusi, mitte probleeme,» kirjeldas Alnes töökultuuri.

Huvitav on ka tõik, et norralased võtsid Budapesti kaasa oma tolmuimeja. Hotellis on palju vaipu, mille puhastamisega loodetakse parandada õhu kvaliteeti.

Warholm, Rasmus Mägi ja teised 400 meetri tõkkejooksjad tulevad esimest korda rajale pühapäeva hommikupoolikul. Poolfinaal on esmaspäeval, finaal kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles