Rahapuuduses Norra jäähokikoondis peatas ajutiselt tegevuse

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Norra jäähokikoondis
Norra jäähokikoondis Foto: AP / Scanpix

Norra jäähokiliit otsustas meeste ja naiste A-koondise tegevuse ajutiseks lõpetada, vahendab Norra rahvusringhääling NRK.

Alaliidu eelarve oli mullu suures miinuses, seetõtti tuli võtta kasutusele drastilised meetmed. «Kõik on tänavu aasta lõpuni pausile pandud, välja arvatud juhul, kui olukord kiiresti paremaks läheb,» sõnas alaliidu juht Tage Pettersen.

Jäähokikoondise peatreener Tobias Johanssoni ütles, et rahvuskoondise mängijatele anti otsustest teada paar päeva tagasi: «See pole kellelegi hea uudis. See on kõva hoop koondise programmile, mille eest ma vastutan. Meie mängijad ja treenerid kaotavad rahvusvahelise kogemuse, mida neil oleks vaja järgmise sammu tegemiseks.»

Norrakas Alexander Bonsaksen, kes igapäevaselt Soome jäähokiliigas mängib, oli otsuse üle äärmiselt pettunud. «See on Norra jäähoki jaoks väga kriitiline moment. Rahvuskoondis on ikkagi meie riigi lipulaev,» märkis Bonsaksen.

Soomes ja Läti võõrustatud MMil pälvis Norra koondis tänavu kevadel A-alagrupis seitsmenda koha, turniiril teeniti kaks võitu, Kanada ja Sloveenia rahvuskoondiste üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles