Kahekordne olümpiavõitja võistleb MMil tromboosiga (1)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Ryan Crouser
Ryan Crouser Foto: AP / Scanpix

Kuulitõuke maailmarekordi omanik Ryan Crouser teatas sotsiaalmeedias, et tema sääres tuvastati kaks trombi, kuid sellest hoolimata osaleb ameeriklane kergejõustiku maailmameistrivõistlustel.

Crouser postitas täna sotsiaalmeediasse, et viimased 20 päeva on tema elu ühed keerulisemad olnud. «MMiks valmistumine läks hästi kuni ärkasin ühel hommikul säärevaluga, mis esialgnu tundus mulle lihtsalt venitusena. Kümme päeva võitlesin valuga ja treenisin nii hästi, kui suutsin.

Mu treener ütles, et kuna valu ei reageerinud ravile, oleks parem enne Budapesti minekut Doppleri uuring teha, mis näitas kaht trombi jala alumises osas. Läksin koheselt häireseisundisse ning küsisin endalt, kas MMil osalemine on üldse võimalus,» kirjutas ameeriklane

Crouseri sõnul sai ta meditsiinitiimilt tuge ning osaleb siiski juba laupäeval algaval MMil. «Jõudsin Budapesti, hoolimata halvast reisigraafikust ning mittetäielikust ettevalmistusest, asun võistlustulle ning annan seal endast kõik,» lõpetas Crouser.

Crouser sai mai lõpus hakkama vägeva saavutusega, kui nihutas endale kuuluvat kuulitõuke maailmarekordit 19 sentimeetri võrra. Nii Rio de Janeiros (2016) kui ka Tokyos (2021) võitis Crouser olümpiakulla. Budapesti kergejõustiku maailmeistrivõistlused algavad juba homme, 19. augustil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles