PM BUDAPESTIS GALERII: MM-medaleid hakatakse jagama Doonau kaldale ehitatud kergejõustikupühamus

Copy

Täna saab Ungari pealinnas Budapestis avalöögi järjekorras 19. kergejõustiku MM, mis peetakse spetsiaalselt augustikuiseks tiitlivõistluseks ehitatud National Atheltics Centre'is.

Doonau kaldale ehitatud kergejõustikuareenil on muidu 15 000 istekohta, kuid MMi ajaks on mahutavust suurendatud 35 000 peale. MMi-järgselt võetakse staadion kasutusele Ungari kergejõustikuliidu koduna ning siin hakkavad edaspidi toimuma kõik madjarite suuremad võistlused.

Praeguse, üheksa päeva kestva MMi aegu astub sealsele areenile ühtekokku 2187 sportlast 202 erinevast riigist. Eesti koondis on Budapestis esindatud seitsme sportlasega. 

Esimesena astub meie atleetidest võistlustulle 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi: tema eeljooksud on kavas 20. augustil, poolfinaal ja finaal - peaks ta sinna pääsema - omakorda 21. ja 23. augustil. 

23. augustil, mil toimub naiste odaviske kvalifikatsioonivõistlus, saab näha ka Gedly Tugi. Odaviske finaal on kavas kaks päeva hiljem ehk 25. augustil. 

25. augustil astuvad Budapestis staadionile ka meie kümnevõistlejad (Karel Tilga, Johanns Erm, Janek Õiglane) ning kõrgushüppaja Elisabeth Pihela.

Kümnevõistlejad jätkavad võistlemist ka 26. augustil ning MMi viimasel päeval saavad eestlased kaasa elada maratoonar Tiidrek Nurmele ja Pihelale, peaks ta kõrgushüppes finaali jõudma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles