Vana plaat pandi uuesti mängima: venelased süüdistavad rahvusvahelise kergejõustikuliidu presidenti russofoobias (2)

Christopher Krutto
Copy
Stanislav Pozdnjakov.
Stanislav Pozdnjakov. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Kuigi mitmed spordialaliidud on pärast rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) soovitust lasta Venemaa ja Valgevene sportlased neutraalsete võistlejatena tagasi rahvusvahelistele üritustele, siis rahvusvaheline kergejõustikuliit (WA) seda teinud ei ole. Venelaste sõnul on selle põhjuseks russofoobia.

Nimelt on WA värskelt uuesti valituks osutunud president Sebastian Coe olnud selgelt Venemaa ja Valgevene sportlaste rahvusvahelistele võistlustele naasmise vastu ning on andnud mõista, et enne Ukraina sõja lõppu sellest kindlasti rääkida ei saa.

«Ma usun, et härra Coe on järginud russofoobset poliitikat sellest ajast saadik, kui esimest korda WA presidendiks valiti,» ütles Venemaa olümpiakomitee president Stanislav Pozdnjakov Venemaa riiklikule uudisteagentuurile TASS.

«Tema käitumises pole midagi muutunud – ainult motiivid, millega ta proovib varjata enda välja näidatud russofoobsust,» lisas Pozdnjakov.

Venemaa sportlastel keelati rahvusvahelistel võistlustel osalemine esmalt 2015. aasta novembris, kuna seal oli tuvastatud riiklikult toetatud dopingusüsteem. Tänavuse aasta märtsis dopingukeeld küll lõppes, kuid Ukraina sõja tõttu ei saa meie idanaabri sportlased ikka rahvusvahelistel võistlustel osaleda.

«Mõistagi ei ole selline käitumine kohane olümpiaperele, mille ideaalideks on alati olnud sõprus, vastastikune austus ja tipptaseme püüdmine. Paistab, et härra Coe on need iedaalid unustanud,» sõnas Pozdnjakov, kes on ise julgustanud Venemaa sportlasi Ukraina sõjas osalema.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles