Eesti võrkpallikoondise peatreeneril oli pärast valusat kaotust mängijatele konkreetne sõnum

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eesti naiste võrkpallikoondise peatreener Alessandro Orefice.
Eesti naiste võrkpallikoondise peatreener Alessandro Orefice. Foto: Kermo Benrot

Eesti naiste võrkpallikoondise peatreeneri Alessandro Orefice sõnul oli 2:3 (25:20, 20:25, 25:23, 20:25, 13:15) kaotust Soomelt küll raske vastu võtta, kuid püssi ta põõsasse veel ei viska.

«Pärast kaotust pole emotsioon hea, aga mängu ajal oli see hullumeelne. Usun, et valmistusime mänguks hästi, aga meil jäi natukene mõnest asjast puudu. Võrkpallis võib ühe palliga kaotada ja võita, paraku oli täna see pall Soome kasuks,» lausus Orefice.

Enne EM-finaalturniiri kimbutas Eesti koondist kõhuviirus. Küsimusele, kas väga pikaks kujunenud mängus võis eestlannadel seetõttu energiast puudu jääda, vastas itaallane: «Mulle ei meeldi sellest rääkida. Meil oli võimalus olemas, asi ei olnud kindlasti selles. Füüsiliselt olid tüdrukud vormis, nad andsid endast kõik. Ma eelistan rääkida võrkpallist.»

Pärast mängu pidas Orefice naiskonna ees emotsionaalse kõne, mille peamine sõnum oli säilitada positiivsus. «Esimese asjana ütlesin, et ma ei taha pisaraid. Peame naeratama ja valmistuma viimaseks kolmeks mänguks. Need tulevad rasked, aga peame midagi juurde leidma. Saime kahe mänguga teada, mida kujutab endast EM-finaalturniiri tase,» ütles peatreener.

Kuigi Eestil on kirjas kaks kaotust, usub Orefice jätkuvalt edasipääsuvõimalustesse. Eestil jääb mängida veel kolm kohtumist. Järgmine mäng Hollandiga tuleb keeruline, kuid Slovakkia ja Hispaania vastu on oodata tasavägist lahingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles