VIDEO Messist sai läbi aegade edukaim jalgpallur

Karl Mihkel Eller
Copy
Lionel Messit kannavad õlgadel Miami Interi tiimikaaslased.
Lionel Messit kannavad õlgadel Miami Interi tiimikaaslased. Foto: Chandan Khanna/AFP/Scanpix

MLSi klubi Miami Inter võitis klubiajaloo esimese tiitli, kui Põhja- ja Kesk-Ameerika liigakarika finaalmängus võideti 1:1 lõppenud normaalajal järel penaltiseerias Nashville’i 10:9. Lionel Messi jaoks tähistas see karjääri jooksul 44. võidetud karikat, mis teeb temast läbi aegade enim tiitleid võitnud jalgpalluri.

Kohtumine toimus Nashville’is laupäeva õhtul enam kui 30 000 pealtvaataja silme all. Külalistele algas mäng hästi, sest esimest korda sahistati väravavõrku juba 23. minutil. Autoriks ei keegi muu kui Lionel Messi.

Nashville’i viigiväravat tuli oodata, kuid sellega saadi hakkama 57. minutil, lööjaks Fafa Picault. Rohkem väravaid 90 minutiga ei löödudki ning karikasarja reeglid näevad ette, et võitja otsustab penaltiseeria.

Seeriat alustas täpselt Lionel Messi ning veel kolm tema klubikaaslast lõid palli sisse. Kuna Nashville eksis juba teisel penalti, püsis õhus võimalus, et pärast Victor Ulloa penalti väravavõrku löömist on karika käes. Seda aga ei juhtunud.

Seejärel löödi viies voorus pall väravasse ning otsustavaks sai Nashville’i lööja, kelleks oli väravavaht Elliot Panicco. 26-aastane puurilukk ei saanud palli väravasse ning nii krooniti võitjaks Miami Inter.

Messi jaoks tähistas karikavõit aastast 2004 alanud karjääri 44. tiitlit ning ületas Dani Alvese rekordi. Kuna Alves istub vägistamissüüdistuse tõttu trellide taga ning võib arvata, et tema jalgpallurikarjäär on läbi, siis võib Messi järelejäänud aastatega karikaid ja tiitleid juurdegi noppida.

Klubi viieaastase ajaloo jooksul on tegemist nende esimese karika- või tiitlivõiduga. David Beckhami osalusega klubi on aastaid virelenud MLSi tabeli alumises otsas, kuid tundub, et suvel soetatud Messi abiga ollakse sees tiitlivõitluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles