Verstappen tõstatas F1 kohta olulise küsimuse: kas see ikka on seda väärt?

Karl Mihkel Eller
Copy
Max Verstappen on tänavu võitnud 12 MM-etapist kümme. Ülejäänud kaks esikohta kuuluvad tema meeskonnakaaslasele Sergio Perezile.
Max Verstappen on tänavu võitnud 12 MM-etapist kümme. Ülejäänud kaks esikohta kuuluvad tema meeskonnakaaslasele Sergio Perezile. Foto: Florent Gooden/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Kahekordne vormel 1 maailmameister Max Verstappen avaldas Hollandi ajalehele De Telegraaf antud intervjuus kahtlust, kas sisuliselt kogu vaba aja rööviv F1 elustiil on seda kõike väärt.

Verstappen on korduvalt väljendanud oma muret F1 paisuva kalendri pärast, kuhu kuulub järgmisel aastal 24 võistlust ning läbitakse pea 200 000 lennumiili aastas, kuigi sari teeb jõupingutusi, et ökoloogilist jalajälge vähendada.

De Telegraafile antud intervjuus küsis Verstappen retooriliselt, kas viimase vindini täidetud F1-kalender, mis lisab pinget sõitjatele ja taustajõududele, on ikka seda kõike väärt?

«Olen mures spordiala pärast, mis mulle alati meeldinud on. Teen seda ikka edasi, aga ainult teatud piirini. Asi pole selles, et ma oleksin täielikult muutuste vastu, nagu mõned inimesed väidavad. Kuid need muudatused peavad vormel 1-le kasuks tulema.

Miks peate asju muutma, kui need lähevad hästi? Minu arvates on traditsiooniline kvalifikatsioonisessioon suurepärane formaat, kõik ei pea keerlema raha ümber. Inimesed võivad mõelda: «Noh, ta teenib palju raha, mille üle see mees kaebab?»

Kuid asi on meie heaolus, selles, kuidas me asju kogeme, mitte selles, kui palju teenime. Mulle tundub, et pean tegema liiga palju ja jätma muud asjad vahele, mida mulle meeldib teha. Nii et mõnikord mõtlen, kas see on ikka seda väärt?» jutustas mees Hollandi ajalehele.

Samas artiklis rääkis Verstappen, mis põhjusel oleks ta nõus oma karjääri enneaegselt lõpetama.

Verstappen liigub praegu peatumatu hooga kolmanda järjestikuse MM-tiitli kursil. Tal on 12 etapiga koos 314 punkti, tema lähim jälitaja on Red Bulli tiimikaaslane Sergio Perez, kel on 189 punkti. Kolmandat kohta hoiab Aston Martini sõitja Fernando Alonso 149 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles