BLOGI Eesti sai avageimi ehmatusest üle, kuid kaotas EMil kolmanda mängu

Postimees Sport
Copy

Eesti naiste võrkpallikoondis kaotas kodusel EM-finaalturniiril 0:3 (8:25, 25:27, 19:25) Hollandile.

Esimeses geimis jäi Eesti täiesti rongi alla, teenides vaid kaheksa punkti. Teises geimis sekkus mängu koondise põhisidemängija Karolina Kibbermann ning tema koostöö rünnakuliidri Kertu Laagiga hakkas hästi toimima.

Eesti oli küll pidevalt kaotusseisus, ent hoidis hammastega Hollandist kinni. Meie naiskond suutis päästa neli geimpalli, kuid rohkemaks paraku püssirohtu ei jätkunud.

Kolmandas geimis Eesti otsustavatel hetkedel enam löögiulatusse ei pääsenud.

Eesti vastuvõtt tänases mängus oli 33 ja rünnak 31 protsenti. Hollandi vastuvõtt oli 50 ja rünnak 48 protsenti.

Meie resultatiivseimaks kerkis 14 punktiga (+10) Kertu Laak, Kristiine Miilen tõi 8 (+7) ja Nette Peit 5 (-) punkti. Vastaste parim oli 19 punktiga Marrit Jasper.

EM-finaalturniiril Prantsusmaale, Soomele ja Hollandile kaotanud Eestil on nüüd selg vastu seina. Järgmisena kohtub Eesti teisipäeval Slovakkiaga, kes alistas 3:0 Soome ja Hispaania, kuid kaotas 0:3 Hollandile. Kaotuse korral on Eesti edasipääsuvõimalused kustunud.

Enne mängu:

Eesti on EM-finaalturniiril kaotanud mõlemad mängud. Kui avalahingus jäädi 0:3 alla Prantsusmaale, siis eile tunnistati Soome 3:2 paremust. Hollandil on EMilt kirjas 3:0 võidud Hispaania ja Slovakkia üle.

Kuigi vollenaiskond läheb väljakule võitlema, antakse endale aru, et vastas on Euroopa tipptiim. Nimelt asub Holland Euroopa edetabelis viiendal, Eesti aga 27. kohal.

Naiskonna peatreener Alessandro Orefice ütles pärast eilset kaotust Soomele, et säilitada tuleb positiivsus.

«Esimese asjana ütlesin, et ma ei taha pisaraid. Peame naeratama ja valmistuma viimaseks kolmeks mänguks. Need tulevad rasked, aga peame midagi juurde leidma. Saime kahe mänguga teada, mida kujutab endast EM-finaalturniiri tase,» ütles peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles