Olümpiahõbeda tulemus tühistati ja ta jäi MMil lõppvõistluse ukse taha

Karl Mihkel Eller
Copy
Simon Pettersson.
Simon Pettersson. Foto: David J. Phillip/AP/Scanpix

Tokyo olümpial kettaheites hõbeda võitnud Simon Pettersson jäi Budapestis toimuval kergejõustiku MMil valusalt lõppvõistluse ukse taha. Kvalifikatsioonis oli tema parim heide 63.93, millest piisanuks finaalikohaks, kuid hilisem videokordus tõestas, et katse oli üle astutud.

Pettersson on jäänud küll koondisekaaslase Daniel Stahli varju, kes võitis ka kvalifikatsiooni, kuid kuulub tegelikult maailma paremikku. Budapestis loeti Petterssoni pikim kettakaar ära ja kanti protokolli, kuid tulemus tühistati, sest Uus-Meremaa koondise protest rahuldati.

Algselt jäi Petterssoni ringist välja astumine kahe silma vahele kohtunikele ja videokordust vaadanud ametnikele. Ilmselt jõudis aga info Uus-Meremaa koondise kõrvu ning nad esitasid protesti. Selleks oli ka põhjust, sest algselt jäi esimesena lõppvõistluse ukse taha nende esindaja Connor Bell.

Rootsi koondis esitas vastuprotesti, mis jäeti rahuldamata. «Ma ei tundnud midagi. Piltidelt, mis nägin, jäi mulje, et see oli piiripealne asi. Mul võis jalg ka õhus olla. Aga teistel piltidel oli näha, et jalg oli ikkagi üle,» kirjeldas nördinud Pettersson Rootsi TV12-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles