BLOGI MMi 3. päev: Mägi jõudis finaali, Ståhl jättis Kanteri õpilase kullata, sprindikuningannaks krooniti Richardson

Karl Juhkami
, Budapest
Copy

Budapestis toimuva kergejõustiku MMi kolmandal päeval rõõmustas eestlasi Rasmus Mägi, kes kindlustas suurepärase lõpuspurdiga koha 400 m tõkkejooksus finaalis.

Võistlustules oli ka Gerd Kanteri õpilane Kristjan Ceh, kes jäi aga viimase katsega ilma kuldmedalist. Lisaks selgus tänavuse MMi sprindikuninganna, kelleks on ameeriklanna Sha'Carri Richardson. 

Põhjalikumalt saab tänase kergejõustikupäevaga tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne võistluspäeva:

Kui enne MMi avastarti hõljusid Mägi kohal teatud küsimärgid - seda kaks nädalat tagasi muret valmistama hakanud reie lähendajalihase tõttu - siis pühapäevane eeljooks kinnitas, et kõik on siiski kontrolli all.

31-aastane tartlane läbis tõketega staadioniringi 48,58ga, ületades oma eeljooksus lõpujoone teisena. Kõikide eeljooksude peale tähistas see üheksandat aega, kuid sellest liiga palju välja ei maksa lugeda. Suurfavoriit Karsten Warholm võttis oma eeljooksus näiteks lõpus käigu täiesti välja, saades kirja «kõigest» 48,76.

Mägi ise oli pärast eeljooksu optimistlik, et finaali pääsemiseks vajaminev kiirus on tal olemas. «Usun, et [vajaminev] kergus on olemas. [Poolfinaalis] tuleb lihtsalt aktiivsemalt joosta ja [tõkete] vahedes veel rohkem heas mõttes tööd teha, et terve jooks, ja eriti lõpus, võimalikult heas positsioonis olla,» sõnas kohe esimeses poolfinaalis rajale tuleb veerandmailer.

Igast poolfinaalist saab otse finaali kaks paremat. Lisaks naeratab aegade võrdluses kolme poolfinaali peale õnn veel kahele välejalale.

Esimese poolfinaali koosseis: 

Rasmus Mägi poolfinaal
Rasmus Mägi poolfinaal Foto: Kuvatõmmis

Kindlasti jälgivad eestimaalased kullipilgul ka meeste kettaheite finaali, kus mullust tiitlit läheb kaitsma Gerd Kanteri sloveenist hoolealune Kristjan Ceh. Lisaks selguvad täna maailmameistrid veel meeste kolmikhüppes, meeste tõkkesprindis ja naiste 100 m jooksus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles