Imeline! Eesti autosportlane jõudis Euroopa tipus esimest korda poodiumile

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Drifti Saksamaa EM-etapi poodium. Kõige madalamal astmel on eestlane Kevin Pesur.
Drifti Saksamaa EM-etapi poodium. Kõige madalamal astmel on eestlane Kevin Pesur. Foto: Sebastian Marko / Swatch / Red Bull Content Pool

Reedel ja laupäeval sõideti Saksamaal drifti EM-sarja viies etapp, kus näitasid head minekut eestlased Oliver Randalu ja Kevin Pesur.

Reedel sõidetud kvalifikatsioon oli ilmselt EM-sarja ajaloo kõige kõrgetasemelisem, kuna 32 parema hulka pääsemiseks oli vaja teenida tervelt 86 punkti. Olgu öeldud, et driftis on ühe kvalifikatsioonisõiduga võimalik maksimaalselt teenida 100 silma.

Sealjuures ei piisanud ideaalilähedasest skoorist selleks, et olla tabeli täiesti tipus või sellele väga lähedal. Näiteks sai Pesur 96 punktiga kaheksanda koha, ühe silma vähem teeninud Randalu oli 12.

Sõelsõitudes alistas Randalu järjepanu Orjan Nilseni ja Kevin Piskolty ning läks kaheksa parema hulgas vastamisi Piotr Więcekiga. Euroopa drifti kuningaga, kes on EM-sarja võitnud kahel viimasel hooajal. Randalul ei õnnestunud poolakat alistada.

Pesur alustas võitudega Max Milleri, Adam Zalewski ja kvalifikatsiooni võitnud Tor Arne Kvia vastu. Poolfinaalis astus meie mehele vastu just Więcek, kes alistas teisegi eestlase ning oli finaalis üle iirlasest Conor Shanahanist.

Ent see ei tähendanud Pesurile võistluse lõppu. Ta astus kolmanda koha nimel heitlusse soomlase Lauri Heinoneniga ning Soome lahe maavõistluses õnnestus BMWga sõitval Pesuril põhjanaabrile tuul alla teha. See on Pesurile esimene EM-sarja poodiumikoht.

Järgmine võimalus esimeseks võiduks avaneb eestlastel EM-sarja finaaletapil, mis sõidetakse 15. ja 16. septembril Poolas. 

Punktitabelis juhib Shanahan (355 punkti) ning tiitliheitluses on sees Heinonen (321), liidri vend Jack Shanahan (312) ja Juha Rintanen (311). Matemaatiliselt ei saa maha kanda ka Więcekit (293) ja Duane Mckeeverit (277), kuid nende lootused on õhkõrnad.

Pesuri leiame pingerea seitsmendalt kohalt, tal on koos 215 silma. Saksamaal selle hooaja parima tulemuse teinud Randalu on 112 punktiga 14. Riikide arvestuses on Eesti 327 silmaga neljas, juhib Iirimaa (770).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles