PM BUDAPESTIS EELVAADE: mis šansse omavad MMil meie kümnevõistlejad?

Karl Juhkami
, Budapest
Copy
Eesti kümnevõistlejad Budapestis: Janek Õiglane (vasakult), Karel Tilga ja Johannes Erm.
Eesti kümnevõistlejad Budapestis: Janek Õiglane (vasakult), Karel Tilga ja Johannes Erm. Foto: Kristel Berendsen

Vaikselt-vaikselt hakkab kätte jõudma see hetk, mil Eesti spordisõbral tasub diivanipealne koht televiisori ees eriti mugavaks teha. Nimelt antakse reedel avapauk meeste kümnevõistlusele, kus starti tuleb koguni kolm meie meest.

Karel Tilga (8484), Johannes Erm (8445) ja Janek Õiglane (8405) eeldatavate medalipretendentide hulka ei kuulu, kuid see ei tähenda, et poodium oleks täiesti välistatud. Meenutagem siinkohal kasvõi märtsikuist sise-EMi, kust Risto Lillemets naasis pronksiga.

Mis keelt kõnelevad MMi eel aga kõikvõimalikud tabelid? Maailma hooaja edetabelist, mida juhib sakslane Leo Neugebauer (8836), leiab Tilga 10. ja Ermi 12. realt. Mulluse EMi pronksimees Õiglane pole tänavu kümnevõistlust veel kirja saanud.

World rankingu edetabelis vaatavad meie meeste nimede tagant vastu aga teistsugused numbrid. Tilga on 15., Erm 17. ning Õiglane 22., esimesed kolm vastavalt Pierce Lepage (8701), Kevin Mayer (9126) ja Damian Warner (9018).

MMil startivate meeste isiklike rekordite võrdluses on eestlased jällegi 15. (Tilga), 16. (Erm) ja 17. (Õiglane) real. Ühesõnaga, segadust kui palju, kuid teisalt on võimalik neist välja lugeda, et meie mehed peaksid võitlema koha eest esikümnes.

Samas on ammuilma selge, et säärased edetabelid peegeldavad ainult poolt tõde, mistõttu hakkamegi isiklikke rekordeid pidi nüüd vaikselt redelit mööda allapoole ronima ning võtame kümnevõistluse olulisemad tegijad ükshaaval ette...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles